Coenzima Q10

Q 10

Înaintea începerii anului școlar și nu numai

Stiați că are un rol important în prevenirea bolilor cardiovasculare, a arterosclerozei?

Că  până la vârsta de 25 de ani organismul nostru produce 500mg q-10 pe zii și le șii folosește. Însă la 60 de ani aceasta productie de qoenzima scade la 10  % .

Trebuie sa suplimentam ca sa ajutam inima sa functioneze optim si sa avem un nivel de energie optima ,Va recomand in cazul in care ati implinit 25 de ani.Preciz ca aveti cunostinte care au murit din cauza infarctului si nu sufereau de o boala a inimi. Probabilitatea scade la cei care folosim q vital sa facem infarct In felul asta ramanem parinti si bunici bucurie si nu pacoste.Merita sa investim in noi si in sanatatea noastra..

Păzeste-ți inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vietii.”
Oamenii plătesc sume mari ca să-și păzească și să-și protejeze casele de infractori. Dar inima, de cine trebuie păzită ? (Prov 4-23)

În felul asta noi suntem responsabili să oferim inimii tot ce are nevoie să funcționeze optim.

Coenzima Q10 este o substanță lipo-solubilă, asemănătoare vitaminelor, prezentă în fiecare celulă a organismului, unde îndeplinește două funcții majore: cel de producere de energie și cel de puternic antioxidant.


Coenzima Q10 este scânteia ce aprinde motorul corpului nostru prin pornirea producției de energie în toate celulele. Corpul nostru folosește acea energie celulară pentru a alimenta procesele biologice vitale.
De la descoperirea sa accidentală de către dr. Frederick Crane de la Universitatea din Wisconsin in 1957, coenzima Q10 a devenit cunoscută și apreciată la nivel mondial datorită efectelor benefice în tratarea bolilor de inimă. Pe lângă susținerea sănătății sistemului cardiovascular, coenzima Q10 prezintă și alte beneficii importante. Iată care sunt acestea.

q10

1. Eficiența în afecțiuni cardiace. Cercetăriile științifice au demonstrat faptul că persoanele care se confruntă cu boli cardiace prezintă un nivel foarte scăzut al acestei substanțe. De asemenea, coenzima Q10 este strâns legată de menținerea tensiunii arteriale în valori normale și este benefică în tratamentul de scădere a hipercolesterolemiei, două cauze majore de declanșare a afecțiuniilor cardiovasculare.
Coenzima Q10 este benefică în profilaxia și tratamentul afecțiunilor cardio-vasculare: cardio-miopatie ischemica, insuficienta cardiacă și prolaps de valva mitrala.

De asemenea, unele studii au relevat că această substanță impiedică formarea de cheaguri de sânge, scade tensiunea arterială, ține sub control aritmia și reduce simptomele circulației deficitare a extremitățiilor

2. Scade hipertensiunea arterială și hipercolesterolemia. O altă patologie legata de nivelul coenzimei Q10 este hipertensiunea arteriala (HTA), cea mai frecvent întâlnită afecțiune în rândul populației. Pacienții hipertensivi care asociează, pe lângă medicația antihipertensiva, și suplimente care au Q10 răspund terapeutic mult mai bine.
Un alt factor alarmant și periculos pentru vase și inimă este hipercolesterolemia. Pentru cazurile ușoare, suplimentele cu Q10 ajută la menținerea colesterolului în limitele normale și implicit, la protejarea pereților vasculari.

3. Întârzie îmbătrânirea. Menține o piele tânără ăi sănătoasa. Cunoscută drept “Coenzima tinereții veșnice“, Coenzima Q10 influențează pozitiv metabolismul celular afectat de vârstă și permite combaterea semnelor de îmbătrânire care încep la nivel celular.
Radicalii liberi, fie că vorbim de fumat, alimentație sau poluare, duc în principal la îmbătrânirea prematură a pielii. Fiind un antioxidant puternic, Q10 combate efectul acestora, contribuind la păstrarea elasticității și luminozității tenului.

4. Protejează sistemul imunitar. Coenzima Q10 sprijină sistemul imunitar, dublând numărul de anticorpi și crescând rezistența organismului la atacul virușurilor. CoQ10 poate fi un puternic imunomodulator natural, datorită capacității de a rezolva problemele care pot afecta sistemul imunitar. În plus, activează anticorpii din organism, luptând împotriva microbilor.

5. Lupta împotriva cancerului. S-a observat că sângele bolnavilor de cancer prezinta niveluri scăzute ale Coenzimei Q10. Unii cercetători au sugerat că acțiunea de stimulare a sistemului imunitar ar fi utilă în tratamentul cancerului.

Studii clinice, realizate pe femei cu cancer de sân, care au primit CoQ10 alături de tratamentul convențional, au arătat o îmbunătățire a rezultatelor terapiei. Concentrația acesteia scade odată cu înaintarea în vârstă. Mai mult, odată cu atingerea vârstei de 20 de ani, nu doar că producția acesteia se diminuează, dar în același timp, necesitatea organismului de coenzima q10 este din ce în ce mai mare, îndeosebi în cazul persoanelor cu probleme cardiace.


Coenzima Q10 are grijă de sănătatea ta

Spre sfârşitul anilor ’80, dr. Peer Langsjoen (Temple, Texas) a studiat 806 pacienţi grav bolnavi de inimă şi a ajuns la concluzia că tratamentul cu CoQ10 a adus ameliorări considerabile, având un efect benefic asupra tuturor formelor de cardiomiopatie.

Conform studiilor comunicate de dr. Langsjoen, majoritatea formelor de cardiomiopatie au reacţionat favorabil la consumul de Q10. Mai târziu, cercetătorii italieni au constatat o ameliorare în proporţie de 80% la un lot de 1100 de pacienţi bolnavi de inimă, cărora li s-a administrat Q10.

În anul 1990, în cadrul unui simpozion desfăşurat la Roma, având ca temă coenzima Q10, dr. W. Y. Judy a prezentat rezultatele cercetărilor sale în acest domeniu. Timp de mai mulţi ani, el a administrat zilnic 100 mg de Q10 unor pacienţi care suferiseră un infarct miocardic.

Lotul cercetat era alcătuit din 180 de pacienţi de categoria IV – stadiu al bolii deosebit de grav. Ulterior, bolnavii au fost împărţiţi în două subgrupe de câte 90 de persoane. Pacienţii din prima grupă au primit În continuare numai medicamente tradiţionale, iar cei din grupa a doua au primit, pe lângă acestea, şi 100 mg de Q10.

Pe parcursul anilor, s-a constatat că numărul deceselor a fost considerabil mai ridicat în grupa celor care nu au primit Coenzima Q10. Până la sfârşitul celui de-al şaselea an, toţi pacienţii trataţi cu medicamente traditionale au decedat. În schimb, 36% dintre cei care au primit Q10 au supravieţuit, la aceşti bolnavi constatându-se semne certe de ameliorare la numai 12 luni după începerea tratamentului.

La majoritatea pacienţilor a crescut capacitatea funcţională a inimii şi s-a redus considerabil predispoziţia pentru infarct. Şi în Europa, hipertensiunea arterială afectează un număr mare de persoane. Oferta de antihipertensive este deosebit de mare, dar, pe lângă efecte benefice, acestea au şi efecte secundare: Împiedică funcţionarea enzimelor stimulate de coenzima Q10 şi, astfel, perturbă alimentarea corespunzătoare a celulelor cu energie.

De aceea, în cazul consumului de beta-blocante, medicii recomandă, pentru compensarea deficienţei de Q10, consumul unor suplimente alimentare. Astfel, ne putem proteja şi de alte efecte secundare ale betablocantelor, cum ar fi reducerea capacităţii de contracţie a miocardului, oboseala, starea generală proastă.

Există dovezi despre activitatea Co Q10 ca puternic energizant al celulelor microcardiace, care poate oferi speranţă milioanelor de oameni afectaţi de unele boli cardiace, în special de insuficienţa cardiacă congestivă, boală în care miocardul (ţesutul muscular al inimii) îşi pierde treptat forţa contractilă, ceea ce duce la deteriorarea funcţiei de pompă a cordului.Această afecţiune este extrem de frecventă, mai ales în cazul persoanelor în vârstă şi uneori nu răspunde la tratamentul prescris, însă mai există un tratament folosit, cu mult succe, în toată lumea şi care reenergizează inima prin stimularea celulelor miocardice. Se numeşte Coenzima Q10 şi a realizat minuni, după cum afirmă unii cardiologi.

INIMA este motorul care pulsează viață, iar sănătatea acesteia este pusă grav în pericol atunci când arterele și vasele de sânge sunt înfundate. Înfundarea, îngustarea și pierderea elasticității vaselor de sânge sunt cauzate de depozitele de colesterol și grăsimi transformate în plăci de aterom, care se depun pe pereții venelor. Când depozitele de grăsimi de pe pereții vaselor cresc semnificativ, încep să se manifeste complicațiile aterosclerozei dintre care, cele mai importante sunt reprezentate de accidentul vascular cerebral și de boala cardiacă ischemică.

Folosesc Q10 zilnic și am un aport de energie. Iar arterele le curăț cu un produs unic, care este hoinarul arterelor, lângă acestea mai consum enzime omega. Fac o cură de 3 luni și pe urmă o pauza. Însă Q10 + enzime omega le consum permanent.

Ca sunt conștientă că nu am cum să le completez din alimente. Doresc sa trăiesc împreună cu nepoții să ne bucurăm de viața pe care am primit.

Aşa cum oasele, carnea, intestinele şi vasele de sânge sunt învelite într-o piele ce face suportabilă înfăţişarea omului, tot aşa agitaţiile şi pasiunile sufletului sunt înfăşurate în vanitate; ea este pielea sufletului.

Irvin D. Yalom în Plânsul lui Nietzsche

Produse și postări


Sper că v-am convins că trebuie să faceți pași pentru menținerea sănătății dvs, căci prevenția este mai ieftină decât vindecarea. Ca să preîntâmpinați boli urâte și să reglați ușor ușor toate neajunsurile dezechilibrelor pe care le resimțiți lunar. 

Vă doresc sănătate, că e mai bună decât toate! Și alegeri înțelepte! Iar dacă vreți să aprofundați subiectul sănătate, vă invit să citiți blogul Eco Sănătate, regulat scriu articole folositoare.

Dacă doriți mai multe informații și folosirea produsului / produselor folosiți butonul – Trimite-mi un mesaj – de mai jos, ca să luați legătura cu mine. Vă voi contacta în cel mai scurt timp.

Suplimente nutritive de calitate – Eco Sănătate , Aplicații




Împărtășiți-l
Previous Post
Next Post

Lasă un răspuns