Spondiloza

Spondiloza

Conform terapeutului naturist, calcifierea este produsă de organism, cauza fiind acidifierea. Acidifierea înseamnă că echilibrul pH-ului din organism se schimbă, de la valoarea ușor bazică de 7,4, care este benefică omului, și se deplasează către valori chimice acide. Organismul nu permite acidifierea sângelui.

încercând cu toate mijloacele să țină pH-ul între valorile 7,2-7,4, pentru a rămâne în viață. Acest scop este atins prin neutralizarea acizilor și producerea de reziduuri (de ex., oxalat de calciu) cu ajutorul mineralelor din organism. Aceste reziduuri sunt pentru organism ca niște deșeuri toxice și va încerca să scape de ele, sau măcar să scape de ele depozitându-le în țesuturile adipoase, în oase, de ex. în coloana vertebrală. Pe vertebre se formează niște excrescențe osoase, asemenea stalactitelor.

Aceste excrescențe se pot chiar uni pe vertebrele care delimitează de deasupra și dedesubt discul intervertebral, astfel cele două vertebre nu se mai pot mișca unul față de celălalt. Spondiloza (calcifierea) nu are preferințe, poate să îngusteze canalul vertebral din cauza depunerilor, respectiv orificiile prin care ies nervii spinali.

Această situație poate provoca dureri permanente mai ales la persoanele în vârstă, pentru că depunerile calcifiate ating nervul spinal. Spondiloza este o boală populară, fiecare al doilea maghiar de peste 40 de ani are depuneri calcaroase pe coloana vertebrală.Spondiloza apare din ce în ce mai devrem, fiind din ce în ce mai frecventă la persoane de 30 de ani. Principalele cauze sunt schimbările în modul de viață și în obiceiurile alimentare. Ne mișcăm puțin, consumăm ”alimente” fără caloare nutrițională. În cazul coloanei calcifiate, mai ales în jur de/peste 60 de ani, de multe ori, este prezentă și osteoporoza.

Adică este vorba de o coloană cu densitate interioară redusă, fragilă, pe suprafața exterioară a căreia sunt depuneri. Aceste două fenomene nu sunt corelate, cu toate că cele două simptome pleacă de la aceeași cauză. Alimentele industriale consumate în proporție de 80-90% nu conțin suficiente oligoelemente care sunt materialele esențiale în vederea neutralizării acizilor. De aceea, organismul este obligat să utilizeze depozitele corpului, pentru extragerea oligoelementelor corespunzătoare în vederea neutralizării acizilor . Oasele, dinții sunt depozite de calciu de prim rang. Acesta este motivul pentru care, în timp ce coloana se ”osifică”, în interior densitatea scade din ce în ce mai mult.

‘Fără calciu nu există viață”, dar fără cantitatea corespunzătoare de magneziu, care echilibrează calciul, vom fi victimele calcifierii. Organismul nu poate resorbi calciul, dacă nu are la dispoziție vitamina D, pentru că nu se produce suficient hormon calcitriol (adică vitamină D activă”).

Din păcate, majoritatea adulților și cel puțin 40% dintre copii suferă de carență de vitamina D. Vitamina K reglementează depunerea calciului în organism. Cea mai cunoscută astfel de proteină este osteocalcinul. Vitamina K sprijină osteocalcinul în menținerea calciului, adică în reglementarea încorporării în oase și dinți, departe de artere și alte părți moi. (Există două tipuri de vitamina K, și anume K1 și K2. K2 se resoarbe mai bine și rămâne activ din punct de vedere biologic, perioadă mai lungă.)

Artera carotidă se poate îngusta și cu 60-80% până când apar primele simptome – uitare, tulburări de memorie, amețeli. Calcifierea poate afecta sistemul osos, dar și organele moi.

Fără mișcare activă nu există sănătate. Această afirmație este chiar mai valabilă în cazul proceselor de calcifiere! Scara mișcărilor se întinde de la plimbarea regulată până la mișcările mai active. Important este să vă ”ridicați acum din fotoliu”! Este indispensabilă reforma alimentației și consumul apei în cantitate și de calitate corespunzătoare.

Terapia recomandată

  1. Vitamina D
  2. Suplimentul alimentar lichid al secolului
  3. Vitamina oaselor (Glucozamin kondroitin )
  4. Ulei de krill
  5. Calciu coral
  6. Complex de alge
  7. Pastila pentru curățarea arterelor
  8. Program de alcalinizare al organismului

Sper că v-am convins că trebuie să faceți pași pentru menținerea sănătății dvs, căci prevenția este mai ieftină decât vindecarea. Ca să preîntâmpinați boli urâte și să reglați ușor ușor toate neajunsurile dezechilibrelor pe care le resimțiți lunar. 

Vă doresc sănătate, că e mai bună decât toate! Și alegeri înțelepte! Iar dacă vreți să aprofundați subiectul sănătate, vă invit să citiți blogul Eco Sănătate, regulat scriu articole folositoare.

Dacă doriți mai multe informații și folosirea produsului / produselor folosiți butonul – Trimite-mi un mesaj – de mai jos, ca să luați legătura cu mine. Vă voi contacta în cel mai scurt timp.

https://bit.ly/3rSTFY4Eco Sănătate

spondilozaÎmpărtășiți-l
Previous Post
Next Post

Lasă un răspuns