Cum iți guvernează bacteriile corpul?

Cum iți guvernează bacteriile corpul?

Bacteriile sunt peste tot: pe telefon, pe sticla de apă, pe mâinile inainte să te speli, pe mâini după ce te speli și practic peste tot pe corpul tău.
Bacteriile sunt omniprezente în orice moment și nu poți face nimic să schimbi asta.
Cu milioane de ani în urma am făcut un pact: noi oferim bacteriilor un adăpost și mâncare, iar în schimb ele lucrează pentru noi. Dar cu cât aflăm mai multe despre acest parteneriat, cu atât mai mult arată ca un război rece.

În interiorul uterului mamei, copilul incepe prin a fi steril, în timpul nașterii, prin canalul vaginal, milioane de bacterii ale mamei acoperea fiecare părticică a corpului noului născut.

Aceasta este o parte esențială a sănătății umane.

Copii născuți prin cezariană au o rată mai mare de asm, boli autoimune și chiar leucemie.

Deci corpurile noastre nu doar acceptă invazia a microorganismelor ci chiar o primesc. Timp de milioane de ani am co-evaluat împreuna pentru a beneficia maxim de această relație.

De exemplu: laptele matern conține zahăruri speciale care sunt hrană pentru anumite bacterii bune din intestin ce lucrează ca agenți care ajută și modulează sistemul imunitar. Dureaza până la 2 ani până când se formează comunitate sănătoasă de microbi.

Fiecare persoane are un microbiom unic, compus din bacterii, viruși, fungi și alte microorganisme.

Avem 3 categorii de musafiri pe și în corpul nostru.

Omul supravietuște cu un sfert din ceea ce mănăncă.

Din restul trei sferturi trăieste medicul său

O inscriptie pe o piramidă egipteană .în jurul Î.Hr.3000

Ca să poată supravietui aici, microbioonul nostru a co-evoluat cu noi, pentru a fi capabili să comunice cu organismul nostru. Cea mai importanta parte este să îi cerem sistemului nostru imunitar să nu îi omoare.

Dar ei de asemenea au o motivatie reala de a menține tractul intestinal sănătos. De aceea unele bacterii produc substanțe mesager, care ajută la educarea sistemului imunitar, iar altele stimulează celulele intestinale să se regenereze mai rapid. În ultimii ani s-a demonstrat faptul că microbiomul ne influențează mult mai mult decat atât. 

Microbiomul poate chiar să comunice cu creierul nostru. Am observat câteva lucruri interesante, 90% din seratonina (mesager important pentru celule nervoasă) este produsă de intestin. Unii cercetători cred că bacteriile produc seratonina pentru o comunicare cu nervul vag. Astfe informația pleacă către sistemul nervos central. Alt exemplu: bacterii care stimulează celulele imunitare din intestin care transmit semnale de alarmă către creier. Aici se activează celulele sistemului imunitar responsabile de vindecarea creierului — răni– .

Din moment ce creierul decide ceea ce mâncăm, microbionul este interesat de sănătatea creierului nostru. Un nou câmp de cercetare se deschide aici și doar abia începem să înțelegem cum interacționează sistemul organism microbiom. 

Începem să înțelegem cât de mult ne influențează microbiomul sănătatea și chiar felul în care ne influențează  comportamentul. Spre exemplu: depresia. Șoricei sănătoși hrăniți cu bacteriile de la oameni depresivi au inceput să dezvolte anxietate și depresie. La inceputul anului 2017 un studiu a corelat microbiomul cu inteligența prezența anumitor specii bacteriene la nou născuți. Este corelată cu o funcție motoră mai bine dezvoltată și o abilitate de a vorbi mai bine. De asemena bacteriile ne influențează viața de zii cu zii, testele arată că microbiomul lor le …. spune …… ce alimente poftesc.

Asta ar putea însemna faptul că microbiomul nostru de asemenea ne determină ce fel de alimente poftim.Totusi acest mecanism nu are doar o cale. Semința microbiomului nostru provine de la mama, dar cum se modifică este în funcție de ceea ce mâncăm. Microbiomul nostru se hrănesc cu diferite alimente. Unele bacterii (cele benefice ) preferă fibrele și vegetalele cu frunze verzi, iar altele (cele patogene) preferă zahărul si glucidele sau untul și prăjelile. Tractul nostru intestinal este asemenea unei grădini, iar noi decidem cu ce anume o hrănim.

Dacă mâncăm sănătos, vor crește bacteriile bune. Dacă mâncăm nesănătos fast food, se vor dezvolta bacteriile patogene. Viața este grea și putem fi prinși în acest ciclu vicios. Ești stresat, mănânci mult fast food și pizza .. bacteriile sunt fericite se hrănesc și se dezvoltă, nu mai lasă loc pentru bacteriile bune care se hrănesc cu vegetale. Mai rău, aceste bacterii patogene trimit semnale către creier să continue să mănânce ceea ce le place alimente nesănătoase, ceea ce înseamnă că se dezvoltă  și mai multe bacterii rele, care cer tot mai multe alimente nesănătoase și așa mai departe.

 Acest fel de ciclu vicios joacă un rol important în obezitate. Este important să știți că puteți lupta împotriva acestui mecanism și să îl reversați mâncând sănătos și hrănind astfel bacteriile. 

Recomand, si eu folosesc microbioni pro care conține 37 de plante și enzime împreună cu SCD Herbal căci din păcate nu mai avem alimente care ar putea înlocui valoarea acestui produs. Nu mai sunt balonată decând o folosesc am scaun de 2 ori pe zii și energie. Vă recomand cu încredere căci aici incepe prevenția și vindecarea în tractul intestinal .

Decât să recurgem să facem prin operație un transplant fecal de la o persoana sănătoasă, mai bine consumăm microbiom pro cu herbal.




Împărtășiți-l
Previous Post
Next Post

Lasă un răspuns