De ce sunt importante preparatele de Q10 ?

Coenzima Q10 – Sunt în esență vitaminele inimii.

Q10 are efecte de creștere al longevității Efectul pozitiv al Q 10 asupra sistemului vascular și al inimii este bine cunoscut. Q10 poate proteja nu doar inima, ci fiecare celulă a corpului prin faptul că mitocondriile, numite și centralele de energie ale celulelor, ard mai eficient combustibilul din corp. Q10 ajută la menținerea structurii creierului și încetinește degenerarea nervilor.

Este benefic în cazul astmului și bolilor pulmonare cronice, al diabetului zaharat și al sindromului metabolic, pentru sănătatea ochilor și evitarea îmbătrănirii sistemului imunitar. Are efect anti-îmbătrănire semnificativ, prelungește durata ta de viață. Conform teoriei de îmbătrănirii mitocondrialele, îmbătrănirea este cauzată de oxidarea mitocondrială. Cu alte cuvinte, cu căt mitocondriile sunt expuse mai mult la daune oxidative, cu atăt mai puțin timp trăiește persoana în cauză.

Prin urmare, dacă mitocondriile ard energia mai curat și mai eficient, prin aceasta procesul de îmbătrinire va fi încetinit. Astfel vom avea o viață nu doar mai lungă, dar și mai sănătoasă. Q 10 este o componentă esențială a sistemului de transfer al energiei mitocondriilor. Atunci cănd nivelul de q 10 este redus, crește disfuncția mitocondrială, accelerănd astfel îmbătrănirea. Dar dacă furnizăm Q10 mitocondriilor slăbite sau în curs de îmbătrănire, putem îmbunătăți funcționarea lor. Astfel calculănd cu o speranță de 78,5 ani, putem adăuga încă 9 ani.

Există dovezi că Q10 afectează în mod direct funcționare genelor care joacă un rol multiplu în îmbătrănire, în special al genelor cele care reglementează inflamația. Experimentele așteaptă de la așa numitul efect = epigenetic = să înțelegem modul în care factorii de mediu, cum ar fi alimentația, în ce mod afectează formarea elementelor negative în genomul uman. În concluzie, efectele de oxidare și de reducere a inflamației, precum cele epigenetice ale Q10, oferă împreună o protecție excelentă pentru organism și au un efect pozitiv asupra îmbătrănirii mitocondriale, la nivel celular.

Disfuncția mitocondrială și inflamația cronică, care rezultă din oxidarea cronică, sunt cauzele principale ale stărilor neurogenerative, cum ar fi boala Alzheimer, boala Parkinson și boala ALS huntingon (boala lui Lou gehrig ). Se acordă atenție tot mai mare coenzimei Q10, deoarece oamenii de știință lucrează la prevenirea acestor boli, în locul tratării simptomelor.

Importanța coenzimei Q10

Conform celor mai recente cercetări, consumul regulat al coenzimei Q10 începănd de la vărsta de 25-30 de ani, prelungește viața cu aproximativ 10 ani – cu o calitate de viață îmbunătățită. Lipsa persistentă a coenzimei Q10, a antioxidantului, poate duce la cancer, reumatism, scleroză multiplă, apendicită ulceroasă, boala Alzheimer, bolile Crohn și parkinson, astm, impotență, diabet zaharat secundar, alergii,boli de inimă.

Preparatul care ridică nivelul coenzimei Q10 și al antioxidanților în săngele pacienților cu boală terminală avansată, cronică, poate opri sau suprima procesul patologic. =(P.Nurse,T.Hunt,L.Hartwell,premiu Nobel 2001). Efecte de reducere a oxidării și inflamației, precum și cele epigenetice ale Q10 oferă împreună o protecție excelentă pentru organism. Există dovezi că Q10 afectează în mod direct funcționarea genelor, care joacă un rol multiplu în îmbătrănire, în special, a celor care reglementează inflamația. Q10 ajută la menținerea structurii creierului și încetinește degenerarea nervilor.

Q10 are proprietăți antioxidante puternice, protejănd astfel proteinele mitocondriale și materialul genetic, de la atacul continuu al radicalilor liberi, sprijinind și normalizănd astfel performanța de funcționare a mitocondriilor. Efectul antioxidant se manifestă benefic în apărarea ADN -ului și toate atacurile oxidative împotriva celulelor.

În prezent, în țara noastră, principalele cauze ale mortalității sunt considerate afecțiunile cardiace și cele vasculare, printre persoanele în vărstă activă, decesele din motive cardiace sunt TRIPLE comparativ cu Austria !

Coenzima Q10 este un catalizator vital, care accelerează procesele biochimice și este o piatră de temelie a sănătății, a forței, a tinereții, precum și un obstacol în procesul de îmbătrănire, datorită compoziției sale complexe. După o intervenție chirurgicală, promovează recuperarea mai rapidă, garantănd rezultate mai bune în vindecarea rănilor. Administrarea continuă normalizează procesele patologice, previne, inhibă dezvoltarea celulelor tumorale, protejează împotriva așa -numitelor boli ale civilizației (stres,efecte negative din mediu), în timp ce păstrează sănătatea corpului și îl hrănește.

Are efect deosebit de bun în primul rănd, în cazul afecțiunilor cardiovasculare:
 • Îmbunătățește circulația
 • Are un rol în alimentarea cu energie a mușchilor expuși la solicitare intensă (mușchiul cardiac,schelet muscular)
 • Crește debitul cardiac.

Numeroase studii arată că, utilizănd coenzima Q10, pot fii atinse rezultate pozitive în cazul insuficienței cardiace congestive și în miopatii cardiace. Facilitează utilizarea mai eficientă a nutrienților, reduce colesterolul și trigliceridele, neutralizează radicalii liberi, dăunători în țesuturi.

Studiile au arătat că coenzima Q10 are un efect benefic în caz de alergii, astm și boli ale căilor respiratorii. Este, de asemenea, utilizat pentru a trata tulburări cerebrale, în cazul în care anomaliile sunt asociate cu schizofrenie și boala Alzheimer. Ajută în cazul simptomelor de migrenă, reduce îmbătrănirea pielii, afectată de lumina puternică a soarelui.

S-au obținut rezultate bune în tratamentul obezității, hemoroizilor, candidozei, sclerozei multiple, parodontozei, gingivitei și diabetului zaharat. Susține și activează sistemul imunitar. Este eficient în tratamentul împotriva și prevenirea microorganismelor infecțioase, în special, în cazul bacteriilor dăunătoare și ale virusurilor cu rezistență puternică, sprijinind în același timp bacteriile benefice. Previne efectele secundare dăunătoare ale medicamentelor cardiace și ale celor hipertensive. Bazat pe cele mai recente cercetări, putem observa efecte semnificative în îmbunătățirea stării pacienților care suferă de boala Parkinson.

De -a lungul vieții, organismul produce, în mod continu, coenzima Q10, dar o dată cu înaintarea în vărstă, de pe la sfărșitul anilor 20, aceasta se produce în cantitate tot mai mică. Pănă la vărsta de 21 de ani, organismul produce zilnic 500 mg. După această vărstă, este necesară suplimentarea din surse externe. În cazul tulburărilor cardiace și circulatorii, se recomandă administrarea de la o vărstă mai fragedă.

Scăderea legată de vărstă a nivelului de Q10 poate provoca leziuni miocardice, care pot fi suprimate prin administrarea imediată a preparatelor care conțin coenzimaQ10. Fiecare produs are efect antioxsidant și imunostimulator puternic. Este suplimentul alimentar cunoscut și utilizat pretutindeni în lume, vitamina +cardioprotectoare +, cu ajutorul căruia milioane de oameni înfrăng oboseala și își completează resursele de energie.

Numită și forța motrică a vieții, coenzima Q10 joacă un rol vital în procesele de producere a energiei celulare. Deci toată lumea poate avea nevoie de acest supliment, în special în cazul stresului fizic și mental crescut, precum și în cazul persoanelor în vărstă. Nu poate fi supradozat, deoarece organismul elimină excesul. Nu are efecte secundare, nu afectează capacitatea organismului de a produce acest material, dar cu înaintarea în vărstă, organismul este tot mai puțin capabil de a face acest lucru. Administrarea în mod regulat, reduce mult probabilitatea producerii infarctului.

Căteva rezultate științific remarcabile

 1. Într-un studiu clinic, au tratat bolnavi cu insuficiență cardiacă timp de 7 zile cu doză mare (300 mg/zi) de Q10, obținăndu-se o creștere a producției de ATP în celulele miocardice, ceea ce reprezintă o îmbunătățire semnificativă.
 2. Medici cercetători au tratat pacienții cardiomiopatici timp de 24 luni cu cantități mari de Q10, atingănd un procent de supraviețuire semnificativ mai bun.
 3. În cadrul unui studiu efectuat la scară largă cu 7900 de pacienți care utilizau statine pentru reducerea nivelului de colesterol, s-a arătat că 40% dintre aceștia sunt nevoiți să folosească analgezice din cauza efectelor secundare neplăcute, în special a durerilor musculare. În urma suplimentării Q10, durerile musculare au scăzut în mod semnificativ.
 4. Într-un studiu medical, s-au administrat cantități mari de Q10 pacienților care au suferit infarct miocardic acut și s-a observat încă din prima zi îmbunătățirea parametrilor de supraviețuire și de vindecare.

În ultimii ani, mai multe lucrări științifice au apărut despre faptul că majoritatea efectelor secundare neplăcute ale medicamentelor pentru reducerea colesterolului se datorează nivelului de Q10 scăzut radical. Din această cauză pot fi afectați ficatul, mușchii, inima și creierul, căci aici în special, este nevoie de Q10 în doze mai mari. Deci dacă o persoană trebuie să ia medicamente antilipidice, atunci se recomandă administrarea de cel puțin 150-200 mg de Q10, zilnic!

Coenzima Q10 controlează metabolismul celular, instalația energetică celulară, mitocondriile, producția de energie celulară.

P.Mitchell,Premiu Nobel Chimie 1978

Principalii factori care predispun la afecțiuni coronariene:

 • Hipertensiune arterială
 • Carbohidrați ușori, zahăr
 • Fumatul
 • Alimentație nesănătoasă
 • Obezitate și diabet zaharat
 • Mod de viață lipsit de mișcare fizică
 • Antecedente familiale ale afecțiunilor coronariene
 • Medicamente de reglare a colesterolului (statine)

Aportul continu de coenzima Q10 peste 25 de ani este deosebit de recomandat pentru toți ! În czaul bolilor cardiace, circulatorii și anumite alte afecțiuni, se recomandă chiar de la sfărșitul adolescenței.

Cu caracter preventiv

 • Între 25-30 de ani zilnic 60mg dimineața
 • Între 30-40 100mg /zi.
 • Între 40-50 de ani zilnic 150 mg
 • Peste 50 de ani zilnic 200-400 mg

Poți citi despre Q10 și pe Wikipedia

q10

Suplimente nutritive de calitate – Eco Sănătate , Aplicații
Împărtășiți-l
Previous Post
Next Post

Lasă un răspuns