Ce este microbiomul

microbiom

Ce este microbiomul?

Dacă te întrebai ce este microbiomul, află că acesta reprezintă suma totală a bacteriilor, fungilor si acarienilor care există în corpul tău, atât în interior, cât și pe piele. În cazul în care nu știai, pielea noastră este gazda a 1 miliard de organisme pe centimetru pătrat de piele.
Nu trebuie să îți faci grijă însă, deoarece cu imense beneficii asupra sănatății, microbiomul este considerat ca o a doua piele, ce abia a fost descoperită. Totodată, ar trebui să știi că microbiomul are o compoziție bacteriană unică, el fiind considerat de unii cercetători un „al doilea genom’.


În plus, acesta nu diferă doar de la persoană la persoană, ci și în funcție de zona corpului. Există anumite zone în care sunt întâlnite mai multe micro-organisme, de exemplu buricul, iar altele mai puțin populate.

De ce este important microbiomul?

Pielea este cel mai mare organ al corpului, cântărind aproximativ 5 kilograme. Aceasta are rolul de a crea un strat protector între interiorul corpului și exteriorul acestuia, îndeplinind astfel funcția de barieră. Așa cum bine știi, pielea noastră este supusă zilnică unor agresori, iar acest lucru o face vulnerabilă. Practic, toate micro-organismele menționate anterior luptă cu toate problemele care pot apărea, protejând astfel acest organ.

Din nefericire însă, fără o îngrijire corespunzătoare, multe din bacteriile care ne populează pielea pot dispărea, iar acest lucru ar putea crea probleme pentru pielea noastră.

Săpunul lichid vine în ajutorul nostru, în ajutorul tuturor femeilor în căutarea unor soluții de combaterea provocărilor pielii sensibile. Tot așa detergentul de vase ajută pielea mâinii și nu în ultimul rând sănătatea noastră căci chiar dacă nu folosim 8 litri de apă la clătirea vaselor asigură siguranță, căci este îmbunătățit cu extract de sâmbure de grafruit datorită căruia dezinfectează în mod natural.

în decursul mileniilor ne am dezvoltat ÎmpreunĂ cu aceste micro-organisme. Fiind atât de important pentru viața noastră ca si celulele. Când avem o problemă de sănătate este un semnal de alarmă ca microbiota s-a înbolnăvit. A-și recomanda să folosim mikrobioni pro împreună cu flora plus sau scd herbal. În felul asta asigurăm sănătatea microbiotei și în felul asta sănătea noastră.

Cum putem avea grijă de micro-organismele existente pe piele?

Un microbiom divers ajută la reducerea inflamațiilor neplăcute, acestea fiind responsabile pentru simptomele pielii sensibile, un tip de de piele întâlnit la 62% din populația Pământului. Pentru a păstra o floră sănătoasă și totodată diversă a pielii este important să folosim produsele cu ingrediente potrivite, un astfel de ingredient fiind apa termală prebiotică.

Sănătatea noastră depinde în aproximativ 70% de calitatea bacteriilor din flora intestinală. Iar deteriorarea acestuia periclitează grav funcționarea normală a sistemului imunitar. În aceste condiții se pot răspândii anumite bacterii dăunătoare sau fungi.

Organul virtual al corpului nostru este microbiota. Noi în esență suntem un container care asigură înmulțirea acestora.

Dr Justin Sonnenburg

Dacă ți-am captat atenția asupra importantei menținerii echilibrului microbiologic al organismului, lasă-mi un număr de telefon si o adresa de email. Îți trimit descrierea detailata a produselor și denumirea acestora.

Să ai zile frumoase, plină de bucurii și trăirea momentului, căci asta este sigură.


Sper că v-am convins că trebuie să faceți pași pentru menținerea sănătății dvs, căci prevenția este mai ieftină decât vindecarea. Ca să preîntâmpinați boli urâte și să reglați ușor ușor toate neajunsurile dezechilibrelor pe care le resimțiți lunar. 

Vă doresc sănătate, că e mai bună decât toate! Și alegeri înțelepte! Iar dacă vreți să aprofundați subiectul sănătate, vă invit să citiți blogul Eco Sănătate, regulat scriu articole folositoare.

Dacă doriți mai multe informații și folosirea produsului / produselor folosiți butonul – Trimite-mi un mesaj – de mai jos, ca să luați legătura cu mine. Vă voi contacta în cel mai scurt timp.

https://bit.ly/3rSTFY4Eco Sănătate
Împărtășiți-l
Previous Post
Next Post

Lasă un răspuns