Imunitatea organismului

Imunitatea organismului – – ce este, ce rol are și care sunt mecanismele de apărare împotriva bolilor

Sistemul imunitar este extrem de complex si are la baza o serie de subsisteme care conlucreaza pentru a feri organismul de agentii patogeni care-l pot dezechilibra si-i pot afecta integritatea. Este important de punctat ca un sistem imunitar deficitar este responsabil in mod direct de aparitia bolilor, inclusiv a cancerului, totodata, avand si o relevanta importanta in procesul de imbatranire prematura.

Ce este sistemul imunitar si care este rolul sau? Sistemul imunitar este un factor esential in mentinerea sanatatii intregului organism si reprezinta un ansamblu de structuri, mecanisme si interactiuni complexe cu rol in apararea organismului de agentii patogeni.

Ce este imunitatea?

Imunitatea este capacitatea organismului de a anihila agentii patogeni cu care intra in contact. Imunitatea se dezvolta inca de la nastere, insa pe parcursul vietii poate fi afectata de mai multi factori. Persoanele cu imunitate puternica se imbolnavesc rar si au capacitatea de a se vindeca mai repede, dar și de a face fata stresului mai usor. Pe de alta parte, s-a demonstrat ca intre procesul de imbatranire si imunitate exista o stransa legatura, chiar mai puternica decat trecerea timpului.

Rolul sistemului imunitar

Sistemul imunitar detecteaza virusurile, bacteriile, parazitii, ciupercile, substantele nocive si alte corpuri straine care nu sunt compatibile cu organismal uman si le anihileaza. Un sistem imunitar sanatos va sti sa diferentieze agentii patogeni de tesuturile sanatoase si astfel sa-i elimine din corp. Un rol deosebit de important al sistemului imunitar este in prevenirea si tratarea cancerului, acesta avand capacitatea de a lupta contra propriilor celule care si-au modificat forma si structura.

Cum functioneaza sistemul imunitar

Sistemul imunitar este format din mai multe structuri, insa cele mai importante sunt globulele albe. Acestea au capacitatea de a se misca independent prin sange si de a depista agentul patogen, totodata fiind capabile sa treaca prin peretii celulari pana la locul infectiei si sa o anihileze. Globulele albe sunt de trei feluri:

  • Granulocitele – distrug bacteriile cu care intra in contact organismul
  • Limfocitele – distrug virusurile care cauzeaza infectii, numite si soldatei
  • Monocitele – asimileaza si digera particulele straine, numite si gunoier

In sezonul rece cele mai multe persoane se confrunta cu diferite afectiuni ca urmare a scaderii capacitatii de aparare a sistemului imunitar. Faptul ca organismul este expus constant la virusi si bacterii, care se inmultesc considerabil in sezonul rece ca urmare a conditiilor meteorologice favorabile, face ca sistemul imunitar sa devina vulnerabil in fata bolilor.

Simptomele imunitatii scazute

Un sistem imunitar deficitar, slabit, va prezenta o sensibilitate mai mare in fata bolilor. Iata care sunt simptomele care ar trebui sa ingrijoreze:

  • Oboseala accentuata si nejustificata
  • Stari de apatie, chiar anxioase
  • Infectii repetate de tipul candida, ORL, urinare, dar si aparitia herpesului si a racelilor frecvente
  • Inflamarea ganglionilor limfatici
  • Vindecarea lenta a ranilor
  • Diareea cronica
  • Reactii alergice.

Punctam ca alergiile sunt reactii ale sistemului imunitar care confunda agentii inofensivi, de exemplu, praful, mucegaiul, polenul, cu agenti patogeni si dezvolta anticorpi care sa-i anihileze. De aceea apar stranutul, lacrimarea si congestia nazala.

imunitatea

Sper că v-am convins că trebuie să faceți pași pentru menținerea sănătății dvs, căci prevenția este mai ieftină decât vindecarea. Ca să preîntâmpinați boli urâte și să reglați ușor ușor toate neajunsurile dezechilibrelor pe care le resimțiți lunar. 

Vă doresc sănătate, că e mai bună decât toate! Și alegeri înțelepte! Iar dacă vreți să aprofundați subiectul sănătate, vă invit să citiți blogul Eco Sănătate, regulat scriu articole folositoare.

Dacă doriți mai multe informații și folosirea produsului / produselor folosiți butonul – Trimite-mi un mesaj – de mai jos, ca să luați legătura cu mine. Vă voi contacta în cel mai scurt timp.

Programe IT – Unelte simple și inteligente bazate pe cloud, program de gestionare a clienților, software pentru programare online, servicii de marketing

Suplimente nutritive de calitate – Eco Sănătate

Poze și fișiere video pentru reclamă profesională. Comandă acum. Webshopul Royal WG

Strategii personalizate Royal

https://bit.ly/3rSTFY4Eco Sănătate
Împărtășiți-l
Previous Post
Next Post

Lasă un răspuns