Alcalinizarea organismului

Alcalinizarea organismului, echilibrul acido-bazic

Bolile civlizației apar la om în special pe calea alimentației și se pot vindeca numai pe aceeiași cale,printr-o alimentație corectă.
dr H.P.Rusch

Echilibru acid-bază

La nivelul celuleor și țesuturilor organismului nostru, un parametru determinant al funcționării optime este mediul cu un pH corespunzător. Săngele uman se situează într-un domeniu al pH-ului foarte îngust, aceasta fiind condiția unei vieți sănătoase. Condițiile de viață alterate și lumea înconjurătoare favorizează acidifierea.Iar această stare este incompatibilă cu procesele naturale.

Simplificănd puțin,putem afirma că procesele îndelungate de acidifiere duc la epuizarea depozitelor de minerale și vitamine ale organismului,la alterarea microflorei și ca urmare la apariția bolilor.

Toate bolile de autointoxicarea cu acidul depus în organism

din cartea Dr William Howard Hay intitulată New Health Era (1933)

Care sunt procesele care contribuie la acidifierea organismului ?

 • Sentimente negative
 • Stresul Acidul uric – provenind din carnea consumată și celulele moarte
 • Acidul lactic provenind din activitatea musculară -taninul din cafea și ceai verde
 • Acidul nicotinic -din cauza fumatului
 • Acidul sulfuric -din gazele intestinale și carnea de porc
 • Acidul acetilsalicilic -din analgezice
 • Acidul acetic din dulciuri și grăsimi
 • Acidul clorhidric de la stres și grăsimi
 • Acidul azotic -din carne marinată

Alimentația noastră acidifiază în procent de 80% proteinele de origine animală, băuturile carbogazoase, cafeaua, alcoolul, făina albă, zahărul, medicamentele.etc..

Acizii atacă organismul nostru, iar organismul încearcă să le neutralizeze căt mai rapid. Cu ajutorul mineralelor și oligoelementelor – chiar riscul golirii depozitelor proprii- organismul formează săruri din acizii organici și anorganici, ca să nu atace și să nu otrăvească organismul, iar în acest timp se deteriorează echilibrul electroliților, producerea vitaminelor și enzimelor, se dezechilibrează microflora (candidoza ) rezidurile sunt, de fapt, acizi neutralizați și toxine, care au fost depozitați în organism.

În lipsa unui echilibru corespunzător al pH-ului, mineralele nu sunt resorbite. Fiecare mineral are nivelul său specific al pH -ului, de care are nevoie pentru a se încorpora în organism. Cu căt organismul este mai acid, cu atăt depozitează mai multe metale grele. În plus, metalele grele depozitate în organism cauzează un nivel ridicat al stresului oxidativ, care acidifiază și mai mult organismul.

Acizii, rezidurile sunt depozitate în țesuturile conjunctive și cele lipidice. La vărsta de 50 de ani, 50% din partea solidă a corpului este de fapt material rezidual. Consumănd proteine de origine animală cu regularitate zilnică, se poate ajunge la această stare deja la 30 de ani.

Cercul sfănt al menținerii sănătății:

 1. detoxifierea
 2. alcalinizarea
 3. completarea depozitelor de vitamine și minerale
 4. refacerea echilibrului
 5. renunțarea la fumat, alcool consumați doar ocazional, în cantități mici și doar de calitate bună.
 6. evitarea băuturile carbogazoase, care conțin cei mai mulți îndulcitori, zahăr și aditivi sintetici.
 7. consumarea în mod regulat verdețuri.
 8. consumarea zilnică cel puțin 2-4 litri de lichide, din care mare parte să fie apă îmbogățită cu ion de hidrogen, obținută cu aparat Lourdes.
 9. întroducerea în dieta dvs sucuri de fructe și legume proaspăt stoarse, precum ceai verde. Alimentația are rolul cel mai important.
 10. consumarea alimentelor curate din punct de vedere biologic și care au un efect de alcalinizare. Acestea sunt legumele. Chiar dacă nu sunteți vegetarian, este indicat să reduceți consumul săptămănal de proteine de origine animală.
 11. consumarea -după posibilități – carne albă, pești de apă sărată și fructe de mare din ape curate și nu carne de pasăre provenind din crescătorii sau carne de porc din fabricile de carne!

80% dintre alimente consumate trebuie să fie bazice, adică să aibă efect alcalinizant! Contrar crezului popular, ceea-ce este acru nu acidifiază întotdeauna!

Mottoul alcalinizării este = Vindecare cu natura, verdele nu este minciună.

Verdețurile alcalinizante pot să refacă echilibrul acido-bazic al organismului. O mare parte importantă a unui mod de viață sănătos este încercarea de a evita stresul și exersarea zilnică a iertării, a eliberării și exprimării recunoștinței. Este nevoie să schimbăm modul de viață.

Sunt suplimente alimentare de calitate cum este complexul de alge, vitamina verde, Calciu coral cu care putem contribui la alcalinizarea organismului. Vă pot ajuta cu achiziție. Decizia vă aparține.

Această postare este continuarea postării noastre Sfat Util.Sper că v-am convins că trebuie să faceți pași pentru menținerea sănătății dvs, căci prevenția este mai ieftină decât vindecarea. Ca să preîntâmpinați boli urâte și să reglați ușor ușor toate neajunsurile dezechilibrelor pe care le resimțiți lunar. 

Vă doresc sănătate, că e mai bună decât toate! Și alegeri înțelepte! Iar dacă vreți să aprofundați subiectul sănătate, vă invit să citiți blogul Eco Sănătate, regulat scriu articole folositoare.

Dacă doriți mai multe informații și folosirea produsului / produselor folosiți butonul – Trimite-mi un mesaj – de mai jos, ca să luați legătura cu mine. Vă voi contacta în cel mai scurt timp.

alcalinizarea

https://bit.ly/3rSTFY4Eco Sănătate
Împărtășiți-l
Previous Post
Next Post

Lasă un răspuns