Microorganisme

Microoganisme

V-ați gândit vreodată ce se întâmplă cu un pește când moare în ocean ? Ele efectiv se topesc. Microorganismele oceanului le descompun lent. Resturile dispar fără urmă. Deși nu le putem vedea cu ochiul liber, lumea noastră este plină de microorganisme.

Chiar și aerul curat conține în fiecare punct cca 100 de microorganisme pe o rază de 1cm. Chiar la 10 km altitutide sau la 10km adancime, vom găsi microorganisme .Chiar și in intestinul uman există o mulțime de microorganisme. Denumite colectiv “flora bacteriana ” “intestinala “. Cu alte cuvinte, trăim într-o adevărată supă de microorganisme. Într-un intestin uman există cam 300 de tipuri de bacterii, totalizand o populație de aproximativ 1000 de trilioane de indivizi. Dar aceste bacterii nu se află acolo fără o rațiune de a fi.

Multe lucruri care se întâmplă în interiorul organismului nostru sunt făcute de fapt de aceste bacterii. Cea mai importantă funcție a acestor bacterii este de a crea enzime –sursă, care vor deveni sursa energiei noastre vitale. Bacteriile noastre produc aproximativ 3000 de tipuri. Între bacteriile intestinale există bacterii rele și bacterii bune. Bacteriile bune produc enzime antioxidante. Bacteriile rele provoacă putreziri- le denumim rele. Dacă bacteriile rele se înmulțesc prea mult, ele pot produce necazuri, chiar dacă în mod normal ele sunt necesare pentru menținerea sănătății. Totul ține de echilibru. Iar echilibrul bacteriilor intestinale este foarte delicat.

Căci sunt influențate de tipul bacteriilor care le înconjoară. Noi trebuie să creăm un mediu propice pt dezvoltarea lor. Depinde de noi, de stilul nostru de viață pe care dintre acestea inmulțim. Enzimele, sursa determină lungimea vieții noastre. Iar radicalii liberi sunt principali vinovați de epuizarea acestor enzime prețioase. Intestinele și bacteriile care alcătuiesc flora sunt într-o stare de echilibru, care poate fi ușor stricat de influențe externe.

 

Dintre acestea. cei mai importanti factori sunt:

  • consumul de alcool
  • medicamente
  • antibiotice
  • chimioterapia
  • tratamentul radiologic
  • stresul
  • alimentația.zaharul rafinat.
  • carbohidrati
  • conservanți
  • amelioratori de gust e.t.c

Sănătatea noastră depinde în aproximativ 70% de calitatea bacteriilor din flora intestinală. Iar deteriorarea acestuia periclitează grav funcționarea normală a sistemului imunitar. În aceste condiții se pot răspândii anumite bacterii dăunătoare sau fungi.

Dacă ți-am captat atenția asupra importantei menținerii echilibrului microbiologic al organismului, lasă-mi un număr de telefon si o adresa de email. Îți trimit descrierea detailata a produselor și denumirea acestora. Să ai zile frumoase, plină de bucurii și trăirea momentului, căci asta este sigură.
Împărtășiți-l
Previous Post
Next Post

Lasă un răspuns