Sănătatea înseamnă mai mult decăt absenta bolii.

Sănătatea
înseamnă mai
mult decât
absența bolii

Dacă dorim să rămănem sănătoși, trebuie să aplicăm iertarea. Asta este marea problemă a oamenilor, că sunt incapabili de a ierta pe cei vii si pe cei morți. 
VREI SĂ FII SĂNĂTOS ? ATUNCI IARTĂ !!!!! 
Sănătatea reprezintă un concept complex, care constă în punerea în valoare, în mod holistic, a inteligențelor înnăscute  (fizică, emotională, intelectuală, decizională, socială, spirituală și holistică). Ea este un proces continuu și plăcut de detoxifiere, nutrire și întreținere pe toate dimensiunile ,a cărui rezultat firesc este sănătate, bunăstare și împlinire.

Există mai multe dimensiuni ale sănătătii

Efectele pozitive dobăndite într-o anumită direcție tind să antreneze și o altă dimensiune, la fel și influențele negative pot genera probleme pentru celelalte.

Conștiința holistică este spiritualitatea întregului realizat, armonie și împlinit.

Toate dimensiunile sănătății sunt afectate, influențate și modelate de mai multi factori, grupati în – factori genetici, factori ai mediului, factori ai sistemului de îngrijire a sănătății și factori ai stilului de viață. 

Factorii stilului de viată au influența cea mai mare asupra sănătății în ansamblu. Stilul de viață include modele de conduită ce afectează în mod diferit domeniul de acțiune sau viața unei persoane. 

Componentele stilului de viață sunt: stilul de lucru, stilul de distracție, stilul de recreere, stilul de comunicare, stilul de relaționare, stilul de cunoaștere, stilul de consum și de alimentație și stilul ecologic.

Stilul de viată este complex, dar el este sub controlul personal și el depinde de capacitatea de a alege conduite care aduc beneficii asupra vieții persoanei. Alegerile în ceea ce priveste sănătatea implică mai mult decăt informația obiectivă.

Sănătatea este un proces continuu, în care toate aspectele vieții lucrează laolealtă, intr-un mod integrat, echilibrat și optim pentru bunăstarea, succesul și împlinirea fiecăruia. Educatia, conștiința, convingerile, mintea, sentimentele, deciziile, organismul, locul de muncă, familia, comunitatea, țara, planeta … sunt toate interrelaționate generănd multiple pozitionări ale stării de sine. 

Deatitudinea subiectului față de ele (în baza căreia omul ia decizii ), depinde propria sa sănătate care contribuie la îmbogățirea vieții unei persoane și ajută la construirea caracterului de valoare, integritate, unicitate, al persoanei, dar care totodată devine un suport important pentru mediul social și planetar. 

Realizarea unui caracter sănătos (nedureros) este cel mai important obiectiv în modul prin care fiecare persoană își susține, modelează, împlinește starea de sănătate, în toate dimensiunile ei. A cărui rezultat să producă vitalitate, succes, fericire, atăt în prezent căt și pe întreg parcursul vieții sale.

Dobăndirea, întreținerea și menținerea unei stări de echilibru dinamic este foarte importantă. Echilibrul este conceptul cheie al stării de sănătate, ființa căutănd starea de homeostazie în toate domeniiile, la toate dimensiunile, la toate nivelele și pe toate planurile ei (HOLIOSTAZIE)  pentru a se revigora, crește și împlini pe sine. 

Inteligentele VIEȚII sunt instrumentele cele mai de preț cu ajutorul cărora ne scriem cărțiile vieții. De nivelul manifestării lor depinde nivelul real al calității vieții trăite.

Omul supravietuște cu un sfert din ceea ce mănăncă.

Din restul trei sferturi trăieste medicul său

O inscriptie pe o piramidă egipteană .în jurul Î.Hr.3000Împărtășiți-l
Previous Post
Next Post

Lasă un răspuns