Tiroida – Afecțiuni ale glandei tiroide

Tiroida – Afecțiuni ale glandei tiroide

Cauzele psihice este legat direct de centrul energetic al gâtului .astfel hipo sau  hipertiroida poate apărea atunci când avem impresia că întotdeauna ne înghițim supărarea sau viața este nedreaptă cu noi. O stare permanentă de alertă duce la excesul de funcție al tiroidei.

Ceea ce prin secreția hormonului corespunzător produce o stare permanentă de alertă vegetativă. Însă dacă sentimentele nu sunt exteriorizate, pentru că sunt înăbușite și negate, atunci această luptă va fi dusă în interior. În cazul hipotiroidiei , la baza carenței se află sentimentul insuficienței, refularea , blocarea auto exprimării. Hormonii secretați de glanda tiroidă reglementează activitatea tuturor celulelor organismului.

În principiu susțin resorbția de oxigen a celulelor și reglementează utilizarea la nivel celular a elementelor principale ale alimentelor (grăsimi, carbohidrați, proteine). Carența hormonului secretat de glanda tiroidă la făt poate produce tulburări ireversibile ale dezvoltării sistemului nervos tulburări de funcție ale glandei tiroide au efecte asupra multor organe, provocând afecțiuni de gravitate variată, fiind foarte periculoase pentru inimă.

Reduce șansa concepției și crește riscul avortului spontan, orice dereglare a funcției tiroide reduce randamentul organismului, de aceea poate apărea, inițial la efort, apoi și în stare de repaus dispneea sau sufocarea.Caracteristici ale excesului de funcție inima prestează aceeași activitate în stare de repaus ca și în cazul efortului fizic, deci va crește pulsul, crește tensiunea arterială și și poate apărea tahicardia.

O contracție puternică a inimii poate cauza un puls palpabil la încheietură și palmm calde, transpirate poate crește volumul inimii. Poate cauza tulburări ale sistemului nervos (irascibilitate, tensiune, tulburări de somn, tremur  al mâinilor.

Intensifică metabolismul, chiar în cazul unui apetit mărit poate surveni o pierdere în greutate, poate cauza transpirație excesivă, diaree, creșterea temperaturii corporale . Bolnavi suportă cu dificultate căldura. Pielea umedă, menstruațiile neregulate, mai rar pot caracteriza această stare.

În unele cazuri această stare poate fi observată și în cazul antrenamentului intense sau ca efect al cofeinei în exces. În cazul în care aceste situații sunt frecvente și sunt secondate de un puls ridicat atunci poate fi vorba de o stare anormală. Această stare poate duce la hipertensiune arterială, denumită hipertensiune sistolică.

Caracteristici ale carenței de funcție scăderea pulsului, eventual creșterea tensiunii, tahicardie, letargie, goluri de memorie, indiferență, apetit sexual scăzut, .Ín  profida  unui apetit scăzut , greutatea corporală crește, apare uscăciune a pielii, scade temperatura corpului, predispoziția la senzația de frig, constipația. Menstruațiile sunt neregulate și mai frecvente. Se poate observa uscăciunea pielii.

Căderea părului sau fragilitatea unghiilor. În cazul unui tip de exces de funcție, pot apărea și pete depigmentate.Vocea poate deveni aspră, în afară de cele de mai sus, numeroase așa numite simptome locale pot avea drept cauză o tulburare a funcției glandei tiroide. O carență de funcție a tiroidei pe termen lung poate cauza schimbări ale metabolismului, ceea ce crește nivelul colesterolului. În unele cazuri, nivelul crescut de colesterol poate declanșa sau agrava subțierea  arterei coronariene. 

Din cauza hipotiroidiei grave și de lungă durată, țesuturile cardiace pot fi slăbiite, ceea ce poate cauza stop cardiac subit. În unele cazuri poate surveni o acumulare de lichid în jurul inimii (lichide în sacul pericardic), dar acest fenomen are simptome foarte rar .Poate crește riscul afecțiunilor coronariene, dar motivul exact nu este încă identificat la pacienți cu hipotiroidie problemele cardiace pot să apară din cauza afecțiunilor cardiace existente și ascunse Terapia recomandată în caz de hipertiroidie cu control medical.

tiroida

Sper că v-am convins că trebuie să faceți pași pentru menținerea sănătății dvs, căci prevenția este mai ieftină decât vindecarea. Ca să preîntâmpinați boli urâte și să reglați ușor ușor toate neajunsurile dezechilibrelor pe care le resimțiți lunar. 

Vă doresc sănătate, că e mai bună decât toate! Și alegeri înțelepte! Iar dacă vreți să aprofundați subiectul sănătate, vă invit să citiți blogul Eco Sănătate, regulat scriu articole folositoare.

Dacă doriți mai multe informații și folosirea produsului / produselor folosiți butonul – Trimite-mi un mesaj – de mai jos, ca să luați legătura cu mine. Vă voi contacta în cel mai scurt timp.

Google workspace o suită de programe informatice bazate pe cloud, de birou, de colaborare și software oferite de Partener Google pe bază de abonament.

Programe IT – Unelte simple și inteligente bazate pe cloud, program de gestionare a clienților, software pentru programare online, servicii de marketing

Suplimente nutritive de calitate – Eco Sănătate

Poze și fișiere video pentru reclamă profesională. Comandă acum. Webshopul Royal WG

Strategii personalizate Royal

https://bit.ly/3rSTFY4Eco Sănătate
Împărtășiți-l
Previous Post
Next Post

Lasă un răspuns