Boala autoimună

Boala autoimună

Sensibilitatea ascunsă la gluten și bolile autoimune sunt în corelație.

Cerealele conțin multe amidonuri ușor digerabile care cresc nivelul insulinei. În afară de amidon, miezul semințelor de cereale mai conține două tipuri de proteine gliadina și glutenina.

Aceste două proteine declanșează sensibilitate a numită pe scurt intoleranță la gluten. Celiachia este o afecțiune autoimună. 40% din populație nu poate să digere complet glutenul.Celiachia a fost identificată mai de mult ca forma cea mai evidentă a intoleranței la gluten, însă avem din ce în ce mai multe dovezi că sunt mai multe afecțiuni care au la origine intoleranța la gluten.

În prezent, intoleranța la gluten este cel mai mare și totodată cel mai puțin identificat pericol asupra sănătății. Poate cauza demență, epilepsie, cefalee, depresie, scrizofenie.ADHD (tulburare hiperkinetică cu deficit de atenție) , chiar și scăderea libidoului. Ceea ce majoritatea oamenilor știu despre gluten se referă doar la sănătatea intestinelor,nu și la starea bună a nervilor. Intoleranță la gluten nu poate fi confirmată Cu siguranță cu analize din sânge, dar nici din scaun.

Efectul imunologic al proteinelor din cereale este sursa ascunsă a foarte multe afecțiuni .Glutenina și gliadina provoacă apariția nodurilor de inflamație, prin care sistemul imunitar se apără. Dacă efectul este continuu și de durată, atunci peretele intestinal devine trans gresabil, astfel pătrunzând prin el și alte proteine, ajungând în organism (aceasta este sindromul intestinului găurit) dacă există similaritate structurală între o proteină invazivă și o proteină corporală, atunci sistemul imunitar activat împotriva proteinei străine se va întoarce ulterior împotriva propriului țesut.

Această situație este denumită afecțiune autoimună în prezent s a demonstrat că ca 150 de boli au la origine intoleranța la gluten. Din păcate acest grup de afecțiuni este din ce în ce mai răspândit, și ca de altfel foarte multe alte boli cronice, atinge grupe de vârstă din ce în ce mai tinere.

Toate afecțiunile degenerative ca de exemplu tulburările cerebrale au ca punct de plecare inflamația din organism dietă bogată în gluten și carbohidrați este una dintre principalele cauze ale proceselor inflamatorii care atacă creierul.

La copii născuți de mame cu intoleranță la gluten riscul dezvoltării schizofreniei și a altor afecțiuni psihiatrice este mai mare atunci când organismul reacționează în mod negativ la un element, degajează molecule mesager care cauzează inflamație.

Ca urmare , sistemul imunitar începe să producă compuși care cauzează inflamație, printre care și celule ucigașe, ca să anihileze inamicul. Acest proces de cele mai multe ori lezează organismul, slăbind peretele intestinal. Acesta este sindromul intestinului permeabil. Inflamația agresivă crește riscul apariției afecțiunilor autoimune. Atunci când anticorpii sistemului imunitar intră în contact cu proteină sau antigenul la care persoana în cauză este alergică, declanșează un val de inflamații, degajând o serie de compuși toxici, așa numitele citokine.

Citokinele sunt inamicii creierului, cauzează deteriorare țesuturilor și astfel creierul va fi predispus la tulburări funcționale și boli este un fact știut încă din anii 1970 că glutenul este descompus în stomac întrun amestec de proteine, care mai apoi pot pătrunde prin bariera sânge creier. Pot să se conecteze la receptorul de morfină al creierului, provocând o stare de surescitare.

Acesta este același receptor la care se leagă narcoci tele produc plăcere, dar în același timp cauzează dependență. Proteinele care stimulează creierul se numesc exorfine. Grâul crește mai mult glicemia decât zahărul alimentar!!!!! Glutenul este prezent de la înghețată până la crema de mâini în aproape orice. Printre afecțiunile autoimune, nivelul scăzut de vitamina D crește riscul apariției artritei reumatoide, a diabetului zaharat insulinodependent și a sclerozei multiple.

Recomandare:

Pentru recomandare, vă rog trimite-ți un mesaj.


Sper că v-am convins că trebuie să faceți pași pentru menținerea sănătății dvs, căci prevenția este mai ieftină decât vindecarea. Ca să preîntâmpinați boli urâte și să reglați ușor ușor toate neajunsurile dezechilibrelor pe care le resimțiți lunar. 

Vă doresc sănătate, că e mai bună decât toate! Și alegeri înțelepte! Iar dacă vreți să aprofundați subiectul sănătate, vă invit să citiți blogul Eco Sănătate, regulat scriu articole folositoare.

Dacă doriți mai multe informații și folosirea produsului / produselor folosiți butonul – Trimite-mi un mesaj – de mai jos, ca să luați legătura cu mine. Vă voi contacta în cel mai scurt timp.

autoimun

Google workspace o suită de programe informatice bazate pe cloud, de birou, de colaborare și software oferite de Partener Google pe bază de abonament.

Programe IT – Unelte simple și inteligente bazate pe cloud, program de gestionare a clienților, software pentru programare online, servicii de marketing

Suplimente nutritive de calitate – Eco Sănătate

Poze și fișiere video pentru reclamă profesională. Comandă acum. Webshopul Royal WG

Strategii personalizate Royal
Împărtășiți-l
Previous Post
Next Post

Lasă un răspuns