Sindromul Intestinului Iritabil

Cauze psihice: situații psihice și emoționale zguduitoare care durează mai mulți ani. Ex. divorț, pierderea unei persoane iubite, incendiu, accident rutier sau o agresiune psihică, fizică sau deseori sexuală, suferită în copilărie.

Sindromul intestinului iritabil (SII) este o afecțiune foarte răspândită, dar de multe ori ignorată. Unele statistici arată că jumătate dintre pacienții care se prezintă la medic cu simptome abdominale suferă de SII. Siptomele sunt foarte variate: senzație de sațietate, flatulență, chiorăiala mațelor, grețuri, dureri delicate, crampe, dureri ascuțite în întregul abdomen sau într-un punct.

Poate cauza diaree sau constipație, sau chiar ambele – în mod alternativ. În cazul colonului iritabil nu se poate demonstra nicio anomalie a organelor, nici măcar cu cele mai sensibile aparate sau examene histologice. Boala este provocată de o tulburare a sensibilității și motricității stomacului și intestinelor.

Astfel SII nu se poate diagnostica foarte ușor, pentru că poate reda toate simptomele afecțiunilor digestive, începând de la ulcer, prin calcul biliar, până la apendicită. Se întâmplă ca o porțiune a intestinului să se contracteze în mod dureros și durabil, iar mișcarea conținutului din intestin devine obstrucțională, adică apare constipația. În alte situații mișcările peristaltice ale peretelui intestinal se accentuează, ceea ce are ca rezultat diareea.

Terapie recomandată:

Constituie sarcina unui specialist întocmirea unui plan terapeutic.

Ce soluții avem ?

În primul rănd

Formula de Stres:

Utilizare țintită, în situații concrete.
Este un complex de vitamine, minerale și plante medicinale, care întărește sistemul nervos, reduce tensiunea, relaxează.

Datorită stilului nostru de viață, suntem supuși zilnic efectelor stresante. Un factor de stres în sine este și faptul că nu ne trăim viața conform ritmului circadian. Deși într-un anumit grad stresul este pozitiv, util și îmbunătățește vigilența, prea mult stres poate cauza unele probleme, care influențează negativ sănătatea mentală și fizică. Dacă nu observăm semnele de avertizare emise de corpul nostru, nu ne odihnim, nu ne liniștim, atunci stresul cronic poate duce la apariția unei întregi serii de afecțiuni.

Afecțiuni cauzate și de stres: dureri de cap, tinitus, afecțiuni cardiovasculare, diaree, constipație, alergii, erupții cutanate, greață, arsuri la stomac, dureri abdominale, flatulență frecventă, polachiurie, dureri de spate și articulare, leziune herpetică, depresie etc. În anumite cazuri, în perioadele stresante, riscul de accidentare crește din cauza neatenției.

Componentele principale:

  • Vitaminele B1, B2, B6, C, biotină, acidul folic, PABA (acidul para-amino-benzoic): sunt benefice în combaterea stresului și absența lor cauzează cărunțirea timpurie sau apariția bruscă a șuvițelor de păr. PABA protejează pereții intestinali, părul și pielea.
  • Acid pantotenic: Are efect benefic asupra funcției glandelor suprarenale.
  • Colina și inozitolul: induc un efect calmant.
  • Calciul și magneziul: reduc efectele nocive ale stresului și sunt sursele ionilor de bază care joacă un rol în neurotransmisie, de exemplu, în miocard.
  • Hameiul, mușețelul, valeriana (Valeriana officinalis L.), floarea pasiunii: favorizează odihna pașnică și relaxareacorpului.
  • Zilnic 1-3 capsule, administrate în timpul zilei, respectiv înainte de culcare: 1-2 capsule pentru un somn ușor, mai odihnitor.
  • A nu se consuma în timpul zilei, respectiv înainte de culcare: 1-2 capsule pentru un somn ușor, mai odihnitor.
  • A nu se consuma în timpul sarcinii și de către tinerele mame!
  • Conducătorii auto vor lua în considerare sensibilitatea individuală caracteristică!

Toți suntem afectați de lipsa de vitamine. Rezultatele studiilor au arătat că și persoanele care respectă o dietă sănătoasă au deficiențe de vitamine și minerale. Cu avansarea în vârstă, respectiv prin aplicarea unor diete restrictive crește deficiența de vitamine. În cursul îmbătrânirii, organismul poate să valorifice din ce în ce mai puțin din puținul de care dispune. Această afirmație este și mai mult valabilă în cazul alcoolicilor, fumătorilor, în sarcină și în cazul persoanelor cu afecțiuni cronice, aceștia fiind nevoiți să suplimenteze cu regularitatea zilnică vitaminele și mineralele.

Adevărata problemă este reprezentată de faptul că conținutul de minerale, oligoelemente și microelemente al solurilor și plantelor cultivate scade treptat și în mod drastic. Din acest motiv în prezent deficiența nu o mai putem soluționa prin alimentație! Aceasta nu este o problemă de crez, ci un fapt dovedit științific! În acest domeniu sunt citate studiile efectuate de – Márai Géza, profesor de la Universitatea ”Szent Istán” din Gödöllő, care coroborează cu experiențele și studiile internaționale.

Deoarece un aport redus de vitamine este focarul bolilor, dr. Kathleen M. Fairfield și dr. Robert H. Fletcher de la Facultatea de Medicină a Universității Harvard recomandă un aport zilnic regulat de vitamine pentru toți, indiferent de vârstă și stare de sănătate! ”Dovezile științifice, care susțin avantajele vitaminelor, sunt relativ noi, de aceea marea majoritate a medicilor nu le cunosc.” (Fletcher)


Sper că v-am convins că trebuie să faceți pași pentru menținerea sănătății dvs, căci prevenția este mai ieftină decât vindecarea. Ca să preîntâmpinați boli urâte și să reglați ușor ușor toate neajunsurile dezechilibrelor pe care le resimțiți lunar. 

Vă doresc sănătate, că e mai bună decât toate! Și alegeri înțelepte! Iar dacă vreți să aprofundați subiectul sănătate, vă invit să citiți blogul Eco Sănătate, regulat scriu articole folositoare.

Dacă doriți mai multe informații și folosirea produsului / produselor folosiți butonul – Trimite-mi un mesaj – de mai jos, ca să luați legătura cu mine. Vă voi contacta în cel mai scurt timp.

sindrom

https://bit.ly/3rSTFY4Eco Sănătate




Împărtășiți-l
Previous Post
Next Post

Lasă un răspuns