Afecțiunile tiroidei

Afecțiunile tiroidei / Tiroida

Tratamentul medical este la fel de dependent de modă ca vestimentația feminină.

Stuart Sutherland

Cauze psihice este legat direct de centrul energetic al gâtului, astfel hipo sau hipertiroidia poate apărea atunci când avem impresia că întotdeauna ne înghițim supărarea sau viața este nedreaptă cu noi. O stare permanentă de alertă duce la excesul de funcție al tiroidei, ceea ce prin secreția hormonului corespunzător produce o stare permanentă de alertă vegetativă. Însă dacă sentimentele nu sunt exteriorizate. Pentru că sunt în bușite și negate.

Atunci această luptă va fi dusă în interior. În cazul hipotiroidiei la baza carenței se află sentimentul insuficienței, refulare, blocare auto exprimării. Glanda tiroidă este o glandă endocrină, situată la baza gâtului în fața laringelui și trahei cu câte un loeb pe cele două laturi, având formă de fluture.

Rolul glandei tiroide este secreția hormonilor tiroidieni acești formând joacă un rol important în reglarea metabolismului, controlarea creșterii, a functiiilor sexuale și funcționării creierului. Printre altele determină și starea noastră de spirit dacă ne simțim energetic, Vio sau de contră, încetiniți, îngreunați, dacă suntem veseli sau triști. Contribuie la reglarea producției de colesterol și a hormonilor feminini.

Caracteristici ale scăderii activității glandei tiroide, scăderea pulsului, eventual creșterea tensiunii, tahicardice,, letargie, goluri de memorie, indiferență, apetit sexual scăzut. In ciuda apetitului redus, greutatea corporală crește, pielea este uscată. Temperatura corpului scade, se accentuează intoleranța la frig și constipația.

Poate cauza menstruații mai neregulate, mai frecvente sau dureroase, sau chiar infertilitate. Printre simptome regăsim căderea părului, ruperea unghiilor. Scăderea activității tiroidei pe termen lung poate cauza schimbări ale metabolismului, ceea ce crește nivelul colesterolului, țesutul cardiac poate slăbi ceea ce duce la stop cardiac în unele cazuri, poate surveni o acumulare de lichid în jurul inimii (lichid în sacul pericardic), dar acest fenomen este simptome foarte rar.

Aproximativ 80% din stările de hipotiroidism sunt consecințe ale răspunsului autoimun care poate conduce la tiroidă Hashimoto . În cazul examenelor care să justifice boala hashimoto prin biopsie, la unii pacienții nu s -au găsit niciodată anticorpi tiroidieni. Probabil pentru că sistemul lor imunitar era între o stare atât de proastă, încât nu era capabil de producția de anticorpi. Dacă o persoană prezintă deopotrivă semne de hipo și de hipertiroidism, atunci în Profi dar rezultatelor de anticorpi în limite normale apare suspiciunea de oala Hashimoto .

În cazul excesului activității glandei tiroide pot apărea și pete de pigmentare. Vocea poate deveni aspră. În unele cazuri nivelul crescut de colesterol poate declanșa sau agrava subțierea artere coronariene. În afară de cele de mai sus, numeroase așa numite simptome locale pot avea ca și cauză o tulburare a funcției glandei tiroide. În principiu, hormonii secretați de glandele tiroide susțin resorbția de oxigen a celulelor și reglementează utilizarea la nivel celular a elementelor principale ale alimentelor (grăsimi carbohidrați proteine) .

Această tulburare reduce șansa concepției și crește riscul avortului spontan. Carența hormonului secretat de glanda tiroidă poate produce, la făt, tulburări ireversibile ale dezvoltării sistemului nervos. Tulburările funcției glandei tiroide au efecte asupra multor organe, dar cele mai periculoase sunt pentru inimă,. Orice de reglare a funcției tiroide reduce randamentul organismului, de aceea poate apărea inițial la efort, apoi și în stare de repaus dispneea sau sufocarea.

Caracteristici ale excesului activității glandei tiroide inima prestează aceeași activitate în stare de repaus ca și în cazul efortului fizic, deci va crește pulsul, crește tensiunea arterială și poate apărea tahicardia, dar poate fi însoțită și de palme calde, transpirate. Poate crește volumul inimii. Poate fi caracterizat de tulburări ale sistemului nervos (iritabilitate, tensiune, insomnii, tremur al mâinilor,).

Intensifică metabolismul, chiar și în cazul unui apetit mărit poate surveni o pierdere în greutate poate cauza transpirație excesivă, diaree, creștere a temperaturii corporale. Bolnavi suportă cu dificultate căldura. Piele umedă menstruație neregulată, mai rare pot caracteriza această stare. În unele cazuri această stare poate fi observată și în cazul antrenamentului intense sau ca efect al cofeinei în exces.

În cazul în care aceste situații sunt frecvente și sunt însoțite de un puls ridicat, poate fi vorba de o stare anormală. Această stare poate duce la hipertensiune arterială, denumită hipertensiune sistolică. Hormonii de bază: TSH este produs de hipofiză, fiind indispensabil pentru funcționarea glandei tiroide. În cazul valorilor ridicate se observă scăderea activității glandei tiroide, iar la TSH scăzut glanda tiroidă este hiperactivă.

Valori normale 0,3-4,2 mU/ I Nivelul poate fi ridicat în cazul scăderii activității glandei tiroide, al îndepărtării, inflamației tiroidei, al tumori hipofizei și ca consecință a administrării unor medicamente.

Nivelul poate fi scăzut în caz de hiperactivitate, de tiroidă autoimună, pe timpul sarcinii sau în cazul tratamentelor medicamentoase excesive pentru suplimentare a tiroidei.

Anticorpi anti tiroidieni apară în cazul bolilor autoimune și nivelul lor creștere TRAK (anticorpi anti receptori TSH.) Anti TPO,anti Tg .

Markeri tumorale : Calcitonină Tireoglobulină. Nivelul acestora crește în cazul tumorilor cu origine tiroidă (creștere mică se constată și în cazul inflamației).

Terapia recomandată în caz de hipertiroidie cu control medical de multe ori administrare a iodului poate avea efecte benefice:

  • Supliment alimentar sub formă de lichid 3x1capacel
  • Ulei de krill 3×2 capsule
  • Calciu Coral Okinawai3x2 capsule
  • Vitamina D +K 10000UI

Terapia recomandată în caz de hipotiroidie

  • Spirulina 3×3 capsule
  • Calciu coral Okinawai 3×2 capsule
  • +Energy 1-2 capsule
  • Produse cu conținut de coenzima Q10 dimineața 2 capsule
  • Iod picături 2x5x10 picături
  • Mega minerals 2×2 capsule

Sper că v-am convins că trebuie să faceți pași pentru menținerea sănătății dvs, căci prevenția este mai ieftină decât vindecarea. Ca să preîntâmpinați boli urâte și să reglați ușor ușor toate neajunsurile dezechilibrelor pe care le resimțiți lunar. 

Vă doresc sănătate, că e mai bună decât toate! Și alegeri înțelepte! Iar dacă vreți să aprofundați subiectul sănătate, vă invit să citiți blogul Eco Sănătate, regulat scriu articole folositoare.

Dacă doriți mai multe informații și folosirea produsului / produselor folosiți butonul – Trimite-mi un mesaj – de mai jos, ca să luați legătura cu mine. Vă voi contacta în cel mai scurt timp.

tiroida

Google workspace o suită de programe informatice bazate pe cloud, de birou, de colaborare și software oferite de Partener Google pe bază de abonament.

Programe IT – Unelte simple și inteligente bazate pe cloud, program de gestionare a clienților, software pentru programare online, servicii de marketing

Suplimente nutritive de calitate – Eco Sănătate

Poze și fișiere video pentru reclamă profesională. Comandă acum. Webshopul Royal WG

Strategii personalizate Royal
Împărtășiți-l
Previous Post
Next Post

Lasă un răspuns