Curățenie fără chimicale

Curățenie fără chimicale

Termenul Detergent provine din limba latină, unde „detergere” înseamnă „a curăța”, iar numeroase tradiții, obiceiuri, proverbe și învățături încă din cele mai vechi timpuri se referă la importanța curățeniei casei, a veșmintelor și a trupului.

Conform Regulamentului Nr. 648/2004/CE al Parlamentului European şi al Consiliului din 31 Martie 2004 referitor la detergenţi, „Termenul «detergent» poate fi explicat sumar ca fiind aplicabil tuturor produselor destinate curăţării materialelor textile sau suprafeţelor dure, sau cu alte cuvinte, tuturor «detergenţilor / produselor de curăţare» care au o funcţie de curăţare“.

Detergentul de rufe face parte din viața oricărei persoane și este folosit de fiecare familie cel puțin o dată pe săptămână. Nu există nici măcar singură o zi în care corpul nostru să nu vină în contact cu detergentul de rufe – prin hainele pe care le purtăm, prin prosoape sau prin lenjeria de pat. Dar de câte ori ne gândim care este impactul acestui lucru asupra sănătății noastre? Dar asupra mediului înconjurător?

Chiar dacă acțiunea substanțelor chimice conținute în detergent este relativ mică, aceasta este permanentă, iar în timp, expunându-ne zi de zi la acestea, putem începe să simțim efectele nocive asupra sănătății, fără măcar să ne dăm seama de cauză, produsele pe care le folosim zi de zi devenind astfel „otrăvuri cu acțiune lentă” care ne afectează serios sănătatea pe termen lung.

Ce substanțe chimice conțin detergenții de rufe? O multitudine. Enumerând doar câțiva, deja ajungem la o listă lungă: surfactanți (de ex. quaterinum 15, diethanolamina, extracte petrochimice), LAS (alchil sulfonat linear), SLS (sulfat lauril de sodiu), stabilizatori, înălbitori, coloranți artificiali, fosfați, parabeni etc.

În Uniunea Europeană s-a propus chiar interzicerea utilizării fosfaților în producerea detergenților, însă această măsură nu a fost încă implementată, cel mai probabil din cauza intereselor economice pe care le au marii producători de produse de curățare. Aceste substanțe chimice sunt adăugate în compoziția detergenților din comerț pentru a îndeplini diferite roluri: creșterea puterii de spălare, îndepărtarea petelor, acțiune anticalcar, acțiune antispumantă pentru detergenții destinați mașinilor de spălat automate, acțiune de dedurizare a apei, crearea și potențarea parfumului.

  • Care sunt efectele chimicalelor din detergenții din comerț asupra sănătății și a mediului?
  • Efecte asupra sănătății umane – doar câteva dintre efectele nocive ale substanțelor enumerate mai sus, sunt: potențial cancerigen, determinarea apariției iritațiilor la nivelul ochilor și al pielii, cauzarea problemelor la nivelul plămânilor și aparatului respirator și a problemelor la nivelul ficatului, favorizarea apariției unor afecțiuni neurologice precum bolile Parkinson și Alzheimer, scăderea fertilității. Cele mai vulnerabile categorii de oameni sunt femeile gravide și copiii. Din ce în ce mai mulți copilași suferă de dermatite și alte afecțiuni ale pielii iar numărul copiilor alergici crește din ce în ce mai mult de la an la an.
  • Efecte asupra sănătății animalelor – animalele care se hrănesc cu plante crescute în solul poluat și beau apă din surse care conțin chimicale poluante conținute de detergenți, dar și peștii care trăiesc în bazinele acvatice contaminate, au la rândul lor de suferit, iar produsele din carne, lactate, pește, ouă etc. ajung în alimentația umană, afectând din nou și sănătatea oamenilor.
  • Efecte asupra mediului înconjurător – aerul, apa de suprafață și de adâncime, solul – toate sunt afectate de acțiunea compușilor chimici din detergenți. Efectele nocive ale acestora sunt atât de extinse, încât oamenii de știință estimează că ar fi necesari cel puțin 50 de ani pentru decontaminarea completă a mediului după încetarea poluării. De exemplu, surfactanții anionici, care nu sunt biodegradabili, ajung în apă, unde creează la suprafață o spumă otrăvitoare extrem de greu de îndepărtat, care distruge viețuitoarele acvatice și ajunge și în apa consumată de oameni. De asemenea, unii compuși chimici, odată ajunși în apă, stimulează creșterea algelor, care la rândul lor sărăcesc apa de oxigen, afectând celelalte organisme din ape. Există o soluție?

Din fericire, da. Soluția există și este accesibilă oricui, iar din ce în ce mai mulți oameni, în special printre tineri și proaspetele mămici care se străduiesc tot timpul să găsească alternative sănătoase pentru bebelușii lor, se îndreaptă spre alternative de curățare eco-friendly, iar aceste produse capătă popularitate, având efecte benefice asupra sănătății oamenilor și a mediului.

Totuși, un număr mare de oameni nu iau încă în calcul alternativa sănătoasă a detergenților din comerț, iar principalele motive pentru acest lucru sunt lipsa de informare asupra efectelor nocive pe care îi au aceștia, neîncrederea în eficiența și puterea de curățare a produselor ecologice sau părerea că acestea ar fi prea scumpe.

Dacă despre impactul negativ al chimicalelor conținute în detergenții de rufe din comerț am vorbit mai sus, despre eficiența și prețul accesibil al detergenților cu SCD tehnologie obținută a probioticelor vom vorbi în continuare, prin prezentarea unei game de detergenți nepoluanți, prietenoși cu sănătatea umană și a mediului înconjurător, dar și care acoperă toate nevoile de curățare a hainelor și țesăturilor dintr-o gospodărie. u numai aceste produse le folosesc în gospodăria mea.

Consider foarte important să nu dau bani pe chimicale. Să nu poluez mediul casei și ce iese din gospodăria mea să nu polueze nici solul,nici apa. A-și dori să vă împărtășesc eficiența acestor minunate produse .

  1. Detergent universal de spălat,căci haina ce intră în contact cu pielea noastră este important să nu conțină nimic ce ar dăuna pielii.
  2. Degresant de bucătărie ,curăță foarte bine ,nu ai nevoie de mănuși, de mască ,cănd faci curat ,nu este nevoie să ferești copii de ea ,căci nu dăunează.
  3. Detergent de vase ,știai că la clătire ca să nu rămănă urme de chimicale pe vase ar trebui să folosești 8 litri de apă ????Dacă speli vasele cu acest detergent ,vei proteja sănătatea familiei,vei proteja măna și nu în ultimul rănd pămăntul.
  4. Ideal pentru baie ,faianță.Pulverizezi și pe urmă ștergi,este eficient și nu-ți crează reacții alergice .
  5. Pantofi fermecați este un spray ideal să pulverizezi în pantofi,pe picioare elimină mirosul neplăcut. Asigură igiena perfectă pentru cei care suferiți de ciuperca unghiilor.
  6. și 7. Este un concentrat cu miros de mentă sau de portocale,pui un căpăcel în apa cu care speli pe jos și dacă arunci pe flori apa cu ce ai spălat podeaua devine îngășămănt natural pentru flori.

Ce am constatat că decănd o folosesc nu se mai depune praful în casă așa repede. Pe care ai dori să introduci în gospodăria ta ?

fara chimicale

Google workspace o suită de programe informatice bazate pe cloud, de birou, de colaborare și software oferite de Partener Google pe bază de abonament.

Programe IT – Unelte simple și inteligente bazate pe cloud, program de gestionare a clienților, software pentru programare online, servicii de marketing

Suplimente nutritive de calitate – Eco Sănătate

Poze și fișiere video pentru reclamă profesională. Comandă acum. Webshopul Royal WG

Strategii personalizate Royal

https://bit.ly/3rSTFY4Eco Sănătate

Sursă: presa locală


Sper că v-am convins că trebuie să faceți pași pentru menținerea sănătății dvs, căci prevenția este mai ieftină decât vindecarea. Ca să preîntâmpinați boli urâte și să reglați ușor ușor toate neajunsurile dezechilibrelor pe care le resimțiți lunar. 

Vă doresc sănătate, că e mai bună decât toate! Și alegeri înțelepte! Iar dacă vreți să aprofundați subiectul sănătate, vă invit să citiți blogul Eco Sănătate, regulat scriu articole folositoare.

Dacă doriți mai multe informații și folosirea produsului / produselor folosiți butonul – Trimite-mi un mesaj – de mai jos, ca să luați legătura cu mine. Vă voi contacta în cel mai scurt timp.




Împărtășiți-l
Previous Post
Next Post

Lasă un răspuns