Îngrijirea vaginului

Îngrijirea vaginului

Vaginul este protejat prin PH -ul acid împotriva atacurilor din exterior, pH care este asigurat de bacteriile din vagin care produc acidul lactic, bacilii Doderlein. Aciditatea se schimbă în funcție de fazele vieții și vârstă, precum și de starea psihică: înainte de pubertate și după climax pH-ul este de 6,5, în timpul sarcinii 3,8, în perioada menstruației 5,8, în perioada adolescenței 4,5.

În afara acestor perioade, la persoane sănătoase variază între 3,8 și 4,2. Dacă dintr-un motiv sau altul, acest domeniu restrâns al pH-ului se schimbă, atunci permite apariția ciupercilor, virusurilor și bacteriilor, care sunt în majoritate patogene, respectiv cauzează apariția bolilor. 52 % dintre usturimi și inflamații sunt cauzate de ciuperci. Ciupercile au o enzimă care dizolvă keratina, ceea ce provoacă o senzație de arsură și mâncărime în vagin. Dezechilibrare ecologiei vaginului este o reacție naturală a organismului la stimuli exteriori și procesele organismului, care sunt inseparabile de evenimentele psihice!

Leziunile colului uterin sunt cauzate de valoarea modificată a pH-ului și bacteriile și virusurile care apar în consecință, de ex. chlamydia, trichomonas, ureoplasma, gardnerella, herpes, virusul papiloma uman (HPV), SIDA, condyloma. Aceste bacterii și virusuri sunt transmise de către partenerul nostru, pe care îl acceptăm împreună cu flora lui. Pot fi luați și din băi și wc-uri publice, dacă vaginul este sensibil! Bărbații sunt în general asimptomatici, dar purtători ai acestui agent patogen. Focarul de infecție se poate ascunde în prostată și va infecta partenerul cu fiecare ejaculație.

La bărbați, aceasta poate sta la baza proceselor inflamatorii și, mai târziu, chiar ale celor canceroase. Pericolul constă în faptul că bărbatul este asimptomatic timp îndelungat și efectele neplăcute se simt doar în stadiu deja avansat!

De ce se schimbă pH-ul?

De ce scade numărul lactobacililor buni?

Este influențat de factori psihici, schimbări hormonale, stres, vârstă, medicamente antiinflamatorii, produse steroidiene și neseteroidene, antibiotice, anticoncepționale, toxine din mediul înconjurător, smogul electric și alimentația. Portul lenjeriei necorespunzătoare (purtarea regulată a chiloților tanga, spălarea lenjeriei cu conținut ridicat de clor).

Caracteristici ale scurgerilor vaginale clorotice: senzația de arsură, mâncărime, sensibilitate, schimbarea cantității, texturii, culorii și mirosului secreției; secreție cu aspect brânzos, spumos și culoare verzuie. Poate fi însoțită de menstre dureroase sau neregulate, scăderea dorinței sexuale și dureri abdominale în timpul actului sexual. HPV este cel mai răspândit virus care se transmite pe cale sexuală. Conform estimărilor aprox. 25-50% dintre femeile active din punct de vedere sexual sunt infestate. HPV poate ecauza cancer de col uterin, de piele, conjunctival, bucal, larigian și esofagian. Are peste 60 de tipuri.

Tocmai din această cauză, vaccinulnu asigură protecție totală și chiar printr-o senzație falsă de siguranță poate crește riscul infectării, pentru că persoana care crede că este protejată de vaccin poate avea mai ușor sau inconștient relații sexuale.

Ca majoritatea virusurilor, și această tulpină este foarte virulentă și se modifică rapid, suferă mutații, deci vaccinul ,,protector” în sine nu este o soluție. Vaccinul cu patru componenți oferă protecție împotriva a 4 virusuri, cu toate că cel puțin 15 pot cauza cancer!

HPV 6 și 11 pot cauza apariția papiloamelor pe organele genitale. Cu caracter preventiv și de susținere se recomandă efectuarea irigațiilor cu acid lactic o dată pe săptămână sau la două săptămâni. Efectuați cu recipient de minim 2 litri pentru a asigura o presiune corespunzătoare, prin care vaginul este mai bine dilatat și lichidul de spălare ajunge la agenții patogeni ascunși în adâncul mucoasei. Astfel prini refacerea echilibrului vaginului se îngreunează înmulțirea factorilor patogeni.

Terapia prezentată mai jos are doar rol informativ, pentru fiecare organism în parte este nevoie de ajustarea personalizată terapiei. În cele mai multe cazuri, chiar și cele mai persistente infecții se ameliorează sau dispar complet după un tratament care durează un ciclu. În timpul menstruației, utilizarea supozitorului și efectuarea irigațiilor este interzisă!

Se recomandă spălarea penisului partenerului cu extract din sâmburi de grapefruit și, pe durata tratamentului (aprox. 2-3 săptămâni), sexul este permis doar cu folosirea prezervativului! Până la terminarea curei se recomandă diminuarea cantității carbohidraților consumați, respectiv eliminarea consumului de produse lactate! În cazul infecțiilor vaginale mai ușoare, cura poate fi scurtată sau se poate renunța la supozitoarele sau capsulele vaginale!

Dacă candidoza este prezentă și intern, atunci doar aplicarea și respectarea unei cure candida complete – completată cu îngrijirea vaginului – poate garanta soluția definitivă și totală. Metoda Mazdazdan este cea mai simplă și totodată eficientă metodă pentru regenerarea vaginului și stoparea proceselor patogene. De exemplu un rezultat de P III a fost vindecat într-o lună!

Sper că v-am convins că trebuie să faceți pași pentru menținerea sănătății dvs, căci prevenția este mai ieftină decât vindecarea. Ca să preîntâmpinați boli urâte și să reglați ușor ușor toate neajunsurile dezechilibrelor pe care le resimțiți lunar. 

Vă doresc sănătate, că e mai bună decât toate! Și alegeri înțelepte! Iar dacă vreți să aprofundați subiectul sănătate, vă invit să citiți blogul Eco Sănătate, regulat scriu articole folositoare.

În caz că doriți mai multe informații folosiți butonul – Trimite-mi un mesaj – de mai jos, ca să luați legătura cu mine. Vă voi contacta în cel mai scurt timp.

ingrijirea vaginului

Suplimente nutritive de calitate – Eco Sănătate , Aplicații
Împărtășiți-l
Previous Post
Next Post

Lasă un răspuns