Vitamina oaselor

Vitamina oaselor

Deficiența de vitamina D provoacă apariția multor boli. Poate cauza scăderea densității osoase,chiar apariția osteomalaciei ,în cazuri de deficiență severă. Crește riscul fracturilor osoase și scade eficiența produselor administrate pentru osteoporoză.

Deoarece participă la procesul formării oaselor ,deficiența ei poate cauza o tulburare în mecanismul dezvoltării osoase și, cu timpul, crește riscul osteoporozei. La adulți, poate apărea afecțiunea clasică a deficienței de vitamina D, osteomalacia, adică slăbirea, fragilizarea oaselor, spasmele și slăbiciunea musculară.

La copii mici, apar simptomele rahitismului, care duc la probleme ale scheletului osos. Pentru susținerea scheletului osos, este importantă descompunerea oaselor îmbătrănite, proces efectuat de celulele osteoclasate (care degradează osul )

Pentru capacitatea de legare de calciu a oesteocalcinei, este nevoie de vitamina K, în timp ce pentru sinteza osteocalcinei este nevoie de vitamina D.

Vitamina D și vitamina K

Vitamina D fără vitamina K valorează puțin. Un nivel constant al celor două vitamine, care se intesifică reciproc, previne ateroscleroza, ba chiar poate să inverseze procesul deja declanșat. Cu înaintarea în vărstă, resorbția nutrienților scade, de aceea aceste două vitamine practic nu pot fi supradozate.Cercetările intensive efectuate în ultimii ani au arătat că nu doar deficiența vitaminei D,ci și cea a vitaminei K are un rol decisiv în apariția proceselor tumorale.

Vitamina K este indispensabilă pentru utilizarea calciului și menținerea echilibrului calciului.În cazul unei utilizării necorespunzătoare sau al deficienței calciului ,organismul răspunde prin descompunerea oaselor și țesuturile moi vor fi calcifiate.Prin îmbătrănire ,se pierde treptat echilibrul calciului,iar organismul se va scleroza .Din acest motiv este importantă refacerea echilibrului vitaminei K și calciului. Vitamina K reduce sclerozarea ,și contribuie la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare .Menține calciul în oase ,astfel previne depunerea acestuia în pereții articulari. Deficiența ei duce la o osteoporoză rapidă și scleroză. Sclerozarea arterei coronariene crește riscul infarctului miocardic.

Sănătatea populației

Clima caracteristică țării noastre nu asigură lumină solară suficientă pentru organismul uman. Consumul alimentelor bogate în vitamina D – cum e somonul, heringul, macroul, sardinele -este rar. Conform specialiștilor, 70% din populație suferă de deficiență de vitamina D. Putem sintetiza 20.000-50.000 UI de vitamina D, după expunerea la soare timp de jumătate de oră-dacă nu folosim protecția solară.

Acest lucru este în prezent aproape imposibil din cauza radiațiilor UVputernice. Atingerea nivelului necesar al vitaminei D ar reduce cu 26% fracturile din zona bazinului, cu 78% apariția în copilărie a diabetului zaharat de tip 1, cu 35% apariția cancerului, cu 10% afecțiunile cardiovasculare, și – în conformitate cu anumite calcule – chiar cu 90% îmbolnăvirile de gripă, adică ar reduce considerabil cazurile de gripă! Nivelul de vitamina D a populației maghiare este în jur de 15-20 nmol/litru în timp ce valoarea dezirabilă ar fi 60-80 nmol/litru. Dacă folosiți creme de protecție de vitamina D din organism chiar și cu 95%.

Sper că v-am convins că trebuie să faceți pași pentru menținerea sănătății dvs, căci prevenția este mai ieftină decât vindecarea. Ca să preîntâmpinați boli urâte și să reglați ușor ușor toate neajunsurile dezechilibrelor pe care le resimțiți lunar. 

Vă doresc sănătate, că e mai bună decât toate! Și alegeri înțelepte! Iar dacă vreți să aprofundați subiectul sănătate, vă invit să citiți blogul Eco Sănătate, regulat scriu articole folositoare.

În caz că doriți mai multe informații folosiți butonul – Trimite-mi un mesaj – de mai jos, ca să luați legătura cu mine. Vă voi contacta în cel mai scurt timp.

Un produs extrem de eficient, cu o compoziție bogată! Utilizare țintită, în situații concrete.

Acest produs cu compoziție vegetală unică, foarte complexă, bogat în minerale, este mult mai decât un preparat pentru protecția și regenerarea articulațiilor, datorită efectului său sinergetic bogat, rezultând din compoziția bogată. Protejează, întărește și întinerește articulațiile. Utilizarea acestui produs ameliorează durerile cronice la nivelul membrelor. Este un produs excelent pentru ameliorarea artritei și uzurii articulațiilor la vârstnici.

Ajută la formarea cartilajului, îmbunătățește spectaculos mișcarea articulațiilor. Este antiinflamator, dar în același timp îmbunătățește asimilarea și absorbția nutrienților. Produsul este adecvat atât preventiv, cât și în caz de efort fizic intens, pentru protejarea articulațiilor, cartilajelor. Utilizarea acestui preparat poate vindeca o gamă largă de dureri, care afectează oasele, articulațiile, mușchii și țesutul conjunctiv. Lipsa de activitate fizică, solicitarea monotonă sau trecerea timpului nu menajează sistemul nostru locomotor.

Curățarea corespunzătoare a canalelor excretoare, eliminarea acizilor și a toxielor (băuturi răcoritoare, cafea, alcool, zahăr și carne roșie) din alimentație poate contribui, de asemenea, la sănătatea oaselor și articulațiilor. Efectuarea programului Intestinal Cleansing (de 10 zile) se recomandă în special înainte de începerea terapiei, deoarece poate crește eficiența acesteia.

Reprezintă un avantaj că este foarte eficient și în cazul problemelor existente deja, ale articulațiilor! În acest caz folosiți-l în terapie.

Compoziție:
– Vitaminele A, C, E, B1, B2, B6 și B12 (vezi la capitolul Vitamine);
– Nicotinamidă: vitamină împotriva îmbătrănirii, ajută la compensarea oxidării excesive;
– Mangan: îmbunătățește coordonarea musculară, poate fi util în tratamentul artritei;
– Zinc: joacă rol în structura și funcționarea membranei celulare, accelerează vindecarea fracturilor;

Suplimente nutritive de calitate – Eco Sănătate , Aplicații

vitamina oaselor



Împărtășiți-l
Previous Post
Next Post

Lasă un răspuns