Lipsa vitaminei D

Vitamina D

Lipsa vitaminei D declanșează în fiecare an epidemia de gripă. Nu vaccinul este adevărata sau singura protecție corespunzătoare împotriva gripei, ci cantitatea suficientă de vitamina D =afirmă John Canell.

Vitamina D3 cu vitamina K2

Vitamina D este o substanță liposolubilă asemenea altor vitamine, denumit și calciferol. Este considerată mai degrabă un hormon, care se produce în epidermă din substanțe de tip pre-colesterol, după expunerea la razele ultraviolete. Se recomandă utilizarea zilnică.

Vitamina D sau calciferolul, este o substanță lipusolubilă, care este din ce în ce mai valoroasă în funcționarea sănătoasă a organismului uman. Ca denumire este vitamină, dar se comportă mai degrabă ca un hormon.

Structura ei este asemănătoare hormonilor steroizi produși de organism. Își produce efectele ca hormonii, în sistemele de organe, iar deficiența ei este decisivă (la fel ca a celorlați hormoni). Este o substanță precursoare pentru activarea celui mai vechi hormon cu schelet sternic. Toate tipurile de celule ale organismului nostru dispun de receptori de vitamina D, astfel, este indispensabilă pentru funcționarea optimă a tuturor celulelor, țesuturilor, organelor și a întregului organism.

Sunt cunoscute două tipuri de vitamina D

Vitamina D2 se produce ca urmare a fotosintezei vegetale, ajunge în organism prin alimente, unde se transformă în D3. V

itamina D3 se produce în epidermă, după expunerea la razele ultraviolete, din substanțe precursoare pe bază de colesterol, fiind apoi transportată în ficat, mai apoi în rinich. Principala sa sarcină este favorizarea resorbției de calciu și fosfor în intestine. Menține echilibrul calciului, crește densitatea osoasă, menține echilibrul nivelului de calciu seric.

Întărește dinții, păstrează sănătatea dinților, reduce predispoziția la carii, respectiv oprește eficient căderea dinților ca urmare a gingivitei. Reduce nivelul proteinelor care produc simptome alergice și crește toleranța față de substanțele alergene. Pe lăngă numeroase efecte imunologice benefice, previne afecțiunile cardiace, protejează de osteoporoză, hipertensiune arterială, afecțiuni autoimune, reduce riscul diabetului zaharat, a cancerului și al depresiei.

Este indispensabil pentru o funcționare serică echilibrată, sănătoasă. Are rol central în sănătatea oaselor și a sistemului vascular, în comunicare dintre celule, reglează funcționarea celulelor, migrarea, reproducerea și moartea celulelor. Susține funcționarea sistemului imunitar și inhibă inflamațiile cronice. Atenuează simptomele psoriazisului sau chiar îl vindecă.

La copii mici, lipsa vitaminei D cauzează dezvoltarea necorespunzătoare a oaselor, un schelet osos slab. Mai tărziu aceasta va determina densitatea osoasă. Deficiența vitaminei D la făt și sugari crește riscul apariției diabetului zaharat de tip I. Deficiența de vitamina D influențează în mod negativ și concepția.

În cazul deficienței de vitamina D

În cazul deficienței de vitamina D, celulele T, răspunzătoare pentru distrugerea agenților patogeni, nu se pot activa și nu vor putea lupta împotriva virusilor și bacteriilor străine. Provoacă stări de imunodeficiență, fiind un factor agravant în cazul afecțiunilor canceroase și autoimune (boala Crohn, artită reumatoidă, scleroză multiplă) și în cazul diabetului zaharat insulino-dependent.

Deficiența de vitamina D poate deteriora celulele beta, producătoare de insulină ,ale pancreasului, iar utilizarea insulinei va fi mai puțin eficientă. La adulți crește riscul diabetului zaharat de tip 2. Cercetătorii ai Facultății de Sănătate Publică de la Universitatea Harvard au constatat că o cantitate corespunzătoare de vitamina D, administrată la adulții tineri, reduce cu 50% riscul diabetului zaharat de tip 2 !!!

Deficiența lui contribuie la apariția și agravarea insuficienței cardiace ,crește riscul hipertensiunii și al alterosclerozei.Un aport insuficient este un factor decisiv în deterioarea capacităților cognitive și independenței la vărsnici (Alzheimer) În afară de acestea ,vitamina D protejează împotriva epidemiilor de gripă ,a afecțiunilor căilor respiratorii.Un studiu efectuat pe copii cu îmbolnăvirii frecvente,a dovedit că administrarea dozelor mari de vitamina D a anihilat afecțiunile căilor respiratorii superioare.

Nu vaccinul este adevărata sau singura protecție corespunzătoare împotriva gripei, ci cantitatea suficientă de vitamina D – afirmă John Canell. Conform afirmației lui R.Edgar Hope Simson, vitamina D (contrar vaccinurilor) este o metodă eficientă în mod dovedit împotriva bolilor infecțioase. (Epidemiology and Infaction ,Virology Journal)

Vitamina D – ca hormon,

joacă un rol în comunicarea dintre celule. Dacă această comunicare se deteriorizează, se produce proliferarea celulelor. Studii efectuate timp de peste 15 ani arată că deficiența de vitamina D, la nivelul întregii populații poate fi una dintre cauzele cancerului de săn, colon, colorectal, prostatic și ovarian.

Vitamina D ajută rezistența organismului împotriva epidemiei de cancer, încetinește evoluția tumorii deja formate. În cazul deficienței ei, crește riscul apariției tumorii, în funcție de tipul acesteia, creșterea tumorii este mai agresivă, iar perioada de supraviețuire mai scurtă.

În cazul cancerului prostatic riscul apariției afecțiunii este de 6 mai mare în lipsa unui nivel sănătos al vitaminei D. Nivelul redus de vitamina D dublează riscul apariției cancerului de colon. Vitamina reduce permeabilitatea pereților celulari – ceea ce este deosebit de important în cazul cancerului.

Studiind cauzele apariției cancerului, în anii 1980, Cedric F,Garland și Frank C Garland au constatat că în nord apariția cancerului de colon este mai frecventă, pentru că oameni dispun de mai puțină lumină solară, ceea ce reduce sinteza vitaminei D. În cazul cancerelor diagnosticate vara, s-a observat o evoluție mai favorabilă și o supraviețuire mai lungă ca urmare a vitaminei D obținute după expunerea la razele ultraviolete.

Fundația Britanică Oncologică,asociația Internațională de Osteoporoză ,asociația Sclerozei Multiple, Asociația Dermatologică Britanică, Fundația pentru Diabet din Regatele Unite, Forumul Cardiac Internațional Britanic, Asociația Dermatologică de Sănătate Publică au afirmat, în unanimitate, că prin suplimentarea vitaminei D se poate preveni 70% din afecțiunile canceroase !

Recomandare:

Sper că v-am convins că trebuie să faceți pași pentru menținerea sănătății dvs, căci prevenția este mai ieftină decât vindecarea. Ca să preîntâmpinați boli urâte și să reglați ușor ușor toate neajunsurile dezechilibrelor pe care le resimțiți lunar. 

Vă doresc sănătate, că e mai bună decât toate! Și alegeri înțelepte! Iar dacă vreți să aprofundați subiectul sănătate, vă invit să citiți blogul Eco Sănătate, regulat scriu articole folositoare.

În caz că doriți mai multe informații folosiți butonul – Trimite-mi un mesaj – de mai jos, ca să luați legătura cu mine. Vă voi contacta în cel mai scurt timp.

Suplimente nutritive de calitate – Eco Sănătate , Aplicații

vitamina DÎmpărtășiți-l
Previous Post
Next Post

Lasă un răspuns